Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

19 Ramadan 1432H

بسم الله الرحمن الرحيم
alhamdulillah hari ini dapat bersolat di Masjid Tanah Datar kembali malangnya bilangan jemaah semakin berkurangan.anggap sahaja ada diantara mereka yang mendapat cuti bulanan.
bagaimana Ramadan anda setakat ini? masih tega menanti Lailatul Qadr? masih mampu membuka mata menelan sesuap nasi sewaktu bersahur? masih berkehendak pusing satu bazar Ramadhan mencari juadah berbuka?
sabarlah sahabat.Ramadhan yang setahun sekali ini entah dapat ketemu entah tidak lagi tahun hadapan.hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi Ramadhan akan pergi meninggalkan kita.membuat kita ternanti-nanti lagi 11 bulan akan datang.mungkin ini Ramadan terakhir kita? tiada siapa tahu kan?
separuh kedua Ramadan semua sudah mula bersiap untuk raya dan tak ketinggalan kami juga.baju raya sudah siap dijahit.kasut raya sudah beli.beg raya pun sudah ada.abah emak sudah mula bising kuih raya tak buat lagi.insyAllah minggu depan bertambah sibuklah jawabnya.
hendak dijadikan cerita saya telah membuat pilih…

kisah doktor gigi

بسم الله الرحمن الرحيم
ini kisah doktor gigi saya. selepas tujuh bulan tak jumpa doktor gigi memang takutlah kan nak melangkah masuk klinik tu.anda dinasihatkan berjumpa doktor gigi enam bulan sekali ya jangan lupa.
klinik gigi kegemaran saya nama dia Jasbir Orthodontic dekat depan City Bayview Hotel Melaka tu.sebelah Putra Specialist Hospital.bukan memang suka tapi terpaksa suka sebab sejak 20/12/2004 dah ulang alik ke sana sampailah ke hari ini.pendek cerita memang dah macam klinik sendirilah lebih kurang.sebenarnya selalu takut jumpa dentist sebab mesti kena tegur "you didn't brush your teeth properly" "your gums are bad" "there are plaques under your gums" "you didn't floss your teeth" and bla bla bla bla
itu sebab utama lah.tapi dengan bantuan beberapa produk bukan kecantikan tapi untuk penjagaan mulut alhamdulillah my gums getting better and doctor cakap dah improve a lot.mari saya kenalkan sahabat karib saya;



combination of these three…