Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

19 years ago

19 years 6 months 1 day

i wish i'll be like a small girl forever

emak and abah and everybody take care of me

dont have to think about anything.i can just cry and cry and cry

what a lovely day in my life.haha


i've to study for my test tomorrow tapi hidung saya tersumbat

okay another reason for me.haha

malam ini saya berfikir siapa saya dahulu

always crying in the evening.fighting with my brother.

i wish i'll always be my mother and father baby no matter how.

sorry adik and alang.you know i love you right?haha


but life still a life and cant remain the same

i know you're gonna read this entry.

can i stay at home?dont have to study.dont have to go anywhere.

sleep for the whole day.eat what i want.cry when nobody wants to play with me.


a little bit of homesickness here

especially when im hungry and keep on thinking what to eat but

i cant eat what i want to.arghh..

i want to go back home now!







more than 24 hours?

15 pages individual assignment and have to submit tomorrow

ini akibat bertangguh kerja

tanggung sendiri

berilah saya ilham dan kekuatan untuk menaip 8 muka surat lagi

tolonglah



gambar ini tak ada kaitan cuma saya suka




earth hour

new hair for earth hour?
haha.i've been thinking about it since last few weeks tapi tak pernah ada masa yang sesuai untuk pergi ke kedai dan akhirnya tadi misi berjaya.new spirits to study too i hope.

we celebrate earth hour by happily enjoying bbq at the wall climbing area.thanks to all my classmates who support this event and hopefully we can do it next time and will involve more people.the more the merrier.

pagi tadi kami ke family and youth carnival di dataran kemerdekaan mbsa.sementara menunggu kami lepak-lepak di tasik.tengok burung,orang,kura-kura dan tangkap gambar.wish i have the micro SD adaptor now to transfer all the pictures.and guess what,im getting shorter!i dont know either the scale is wrong or its really me that becoming shorter.im only 150 cm?haha.no wonder all my pictures during mpg revealed the shortness of me.haha.LOL.yang penting my bmi still in the normal range.

i have to do a lot of work tonight.gonna take a can of nescafe bought just now.
take care people.

dan …

..;;people;;..

hello world
i know its been a very long time i didnt update mr.blog.forgive me for this mistake.saya sangat sibuk sibuk sibuk dan sibuk yang sangat.nasib baik ada masa untuk makan minum tidur dan mandi.i know semua kawan-kawan saya juga sangat sibuk seperti mana sibuknya saya.tapi kami masih ada masa untuk berehat dan bergosip seketika di facebook.

i want to talk about our summit of excellence tapi nampaknya dah terlalu lambat dan saya bukan dalam mood untuk bercerita.mungkin kerana terlalu banyak pahit dan manisnya program itu.satu hari nanti jika saya rasa ingin bercerita dan mengabdikan kenangan-kenangan itu disini pasti akan saya coretkan nanti ya.yang pasti we enjoyed that night so much.the rockzone,the pictures.the gossips and everything.as i said before i love events cause i feel close to my friends and i love them even more.

bak kata aimi hidup ini kebelakangannya penuh dengan drama.boleh buat novel atau filem.mungkin satu hari nanti boleh direalisasikan.sangat drama.tapi biarlah…

crappy things!

i know i supposed to study my marketing notes but im half of it already
and i should talk about the previous grand dinner but i skipped
something in my mind right now

okay i think i really have to stop
stop missing you
stop waiting for you
stop liking you
cause i know there is no point for me to do all these things
you're not mine

somebody please get mad and scold me
i need to wake up and clear my mind
besides you're not the same person like before

i dont know why
but the way you act i know its not gonna be the same
you can say its me who changed and bla bla bla
we're viewing two different persons here
you and me

i tried my best but i failed
i dont know until when i can survive like this
fighting with all these emotions,confusions

you know me,dont lie
but im a little bit confused with you lately
but its okay im fine with you right now

if you ask me now why i said you changed
my answer will be i dont know
dont get mad
because that is my answer
and its my feeling and emotions that generate the answer
y…

its friday and its MPG

yes people
i have thousands of words to write here
and i think dah lama betul tak menulis di sini

tapi sekarang sangat penat dan jam pun sudah pukul 0315
saya ingin tidur tapi rasa macam tak boleh lelap
tapi tak salah mencuba

we can share my stories and pictures later
owh ya,i forgot to bring the micro SD adaptor and cable
anybody can help me to transfer the pictures?

good night my fellow friends
we've done such a great job tonight except for the director!
be patient as what goes up will come down

sleep tight and have a nice dream


kenapa?

saya lapar tetapi tak mahu makan
rasa macam tak ada benda yang boleh dimakan sekarang
i know the only answer is this rubber band
and when im freaking hungry i dont have anything to eat
bila dah jumpa makanan hilang pula rasa lapar

i think walking alone in the dark can exert a good effect to your emotional system.haha.believe me.go and try tomorrow night.you'll feel a little bit relax after that.again my emotional system sedang mengalami gangguan dan pergolakan dalaman.i hate this feeling.

sebenarnya baru balik dari mesyuarat exco keusahawanan.berkejaran untuk sampai sana pukul 8 tetapi meeting mula pukul 8.45.tapi hari ini dapat kenalan baru.tak kisahlah.

kepada kawan-kawan yang sedang bersiap untuk presentation esok saya ucapkan selamat berjaya.saya masih sedih dengan presentation kumpulan kami dahulu tapi saya harap kamu semua buat yang lebih baik ya.


good luck!

nasi ayam lemon dan jus tembikai

hari ini kami berbuka dengan nasi ayam lemon dan jus tembikai.maka hari ini tidak perlu saya mencari jus buah lagi.hehe.semalam pagi saya pulang ke shah alam dan bermulalah kehidupan sebagai seorang pelajar farmasi semula.akhir-akhir ini terlalu ramai yang menyedarkan saya betapa susahnya hendak berjaya dan insyAllah satu hari nanti tamat belajar dan menjadi seorang ahli farmasi.doakan saya ya!

test chemotherapeutic drugs hari ini tidak seperti yang saya sangka.dan rasanya saya kurang yakin ketika menjawab.semoga keputusan nanti setimpal dengan apa yang saya usahakan beberapa hari lalu.dan saya tetap suka kelas marketing.walaupun assignment marketing saya tak buat lagi saya tetap sukakannya.dan saya rasa belajar sesuatu yang teknikal dan bersifat pengurusan lebih menjadi minat saya berbanding hafalan yang perlukan masa dan tenaga dan konsentrasi yang tinggi.

bangun tidur petang tadi saya ingin sekali menonton wayang.tetapi yang pasti hanya sekejap sahaja perasaan itu datang memandangkan…

saya di rumah

selamat pagi
alhamdulillah semalam selamat sampai ke rumah setelah hampir 5 jam perjalanan dari shah alam ke rembau.inilah antara sebab kenapa saya begitu malas untuk pulang.perjalanan yang sepatutnya hanya beberapa jam akan menjadi lebih lama.memang mencabar kesabaran dan keimanan betul.

walau apa pun,saya seronok dapat makan gulai ayam malam tadi dengan ikan masak berlada.seronoknya semua orang begitu memahami saya yang dah lama tak makan masakan kampung.i met my cousin,last night and as one of ex-medical student he asked me about what i learn and bla bla bla.tiba-tiba dia cakap explain sikit pasal endocrine.cerit sikit pasal pituitary gland?siapa yang secrete calcitonin?pathophysiology of the reproductive systems?ini lagi scary dari prof.aishah.after seven years,he still remember very well all those anatomies and physiologies.i really feel like i should study harder and harder and harder and remember all the drugs for my exam.i want to be a good pharmacy student and didnt look like a…

Friday

hello people
today is friday.i've been waiting since a few weeks ago.im going back home.yes yes im gonna meet my grandparents,cousins,aunties,sisters,parents and everybody.although i've to spend half day at malacca on saturday but still have time to enjoy myself at home.

but have to remember the chemotherapeutic test on monday and dr.rosmadi's assignment.i haven't complete his assignment yet.huhu.and even haven't start studying for the test.alamak now i wish i've enough time to do all these tasks.inilah akibatnya kerja bertangguh.

spend my day at rgv yesterday.sejuknya di sana.and buka puasa dengan nasi RM 2.50.hehe.thanks amir tolong belikan for us.and suddenly i want to drink watermelon juice.and unfortunately my friends forgot to buy for me.i really want to drink it and thanks to ashraf.kalau tak mesti sampai esok baru dapat cari lagi air tembikai.malam ini bolehlah tidur lena.haha

sebelum balik esok ada kuiz mandarin lagi.aduhai.jadi malam ini sama-sama lah kit…

Salam Maulidur Rasul

selamat menyambut maulidur rasul 1430 H
selawat dan salam ke atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W

maka hari ini cuti yang ada aku penuhi dengan sedaya upaya study HPLC
disebabkan semalam hajat hati untuk stay up terbatal dek kesakitan dan kemengantukan yang bermaharajalela
maka hari ini diri sendiri harus didenda dengan study dari pagi dan take a nap hanya sebelum asar.jarang sekali seorang izzati berjaya mengikut jadual yang dikuasai akal yang logik.tetapi demi chromatography semuanya boleh.
memandangkan keputusan test pharmaceutical analysis yang lalu kurang baik berbanding rakan-rakan yang lain,aku harap test esok boleh membantu.atau setidaknya aku berusaha!

kami masih lagi menderita kesakitan akibat pengumpulan asid laktik yang banyak setelah melompat-lompat dengan gembiranya hujung minggu yang lalu.tak tahulah bagaimana hendak berjalan ke kelas esok.harap-harap kuranglahh sedikit sakit esok pagi.kalau lah ada orang mahu urutkan pasti sedap.terima kasihlah kepada sahabat saya yang me…

Yang Mahirah

yang mahirah,

selamat hari tua!

semoga panjang umur dan murah rezeki selalu

dan
bahagia sentiasa

dan
cepat belanja kami makan nasi minyak


happy 21st birthday!

Lompat Tali Untuk Jantung

dari pagi sampai petang kami menghadiri bengkel Lompat Tali Untuk Jantung
alhamdulillah seronok rupanya bengkel itu walaupun penat kerana melompat sahaja.dan sebenarnya ada banyak cara untuk kita melompat tali.insyAllah selepas ini bolehlah kami praktikkan.

cuma seperti biasa sambutan terhadap aktiviti yang diadakan sungguh mengecewakan.memang tarikh bengkel ini diadakan kurang sesuai kerana ramai yang balik ke kampung halaman.sekurang-kurangnya kepada sesiapa yang telah menulis nama,silalah datang juga.kami pun mahu pulang ke kampung tapi memikirkan ada aktiviti yang terlebih dahulu mengisi hujung minggu ini maka tangguhkan sahaja hasrat itu.atau lebih bersopan-santun,beritahu pada urusetia yang kamu tidak dapat hadir.tidak perlulah mereka berpenat lelah menelefon mereka yang tidak hadir.

alhamdulillah makanan hari ini sedap dan lazat.rindunya mahu makan gulai ayam yang emak masak.kepada rakan-rakan yang pulang ke kampung halaman jangan lupa bawa ole-ole dari rumah ye.kasihan pada kami …

the memories

akhir-akhir ini kegemaran mendengar lagu nasyid kembali
bermula beberapa minggu lepas bila kami teringat lagu-lagu raihan yang lama seperti sesungguhnya,peristiwa subuh,senyum,iman mutiara
kemudian kami dengarkan kembali lagu damai yang hilang.seronoknya rasa bila teringat kenangan di asrama dulu.

kemudian aku kembali menghayati lagu untuk ibu nyanyian brothers.tak tahulah berapa ratus kali dah ulang tapi tak kisah lah asalkan bahagia.
dan hari ini,sambil berusaha untuk study aku dengarkan kembali lagu seperti sutera kasih,damba kasih,setanggi syurga,nur kasih,jalinan,kalimah cinta dan lagu yang pernah diminati satu masa dahulu, see u di ipt.haha

seronok kalau dapat kumpul ramai-ramai and nyanyi tepi pantai.cepatlah kamu semua habis belajar dan pulang!

bersendiri atau berdikari

beritahu aku apa bezanya
terangkan pada aku apa definisinya
aku tak mengerti
dan aku tak memahami

susah untuk ditafsir bukan?
susah lagi untuk menafsir
maka fahamilah diri sendiri
kerna itu yang paling bererti


aku tahu hormon dalam badan mula mempengaruhi perasaan.bila aku lebih suka bersendiri.tambahan lagi akhir-akhir ini keputusan ujian-ujian aku kurang menggembirakan.aku sedih dan sedikit kecewa dan sedikit putus asa.aku tak tahan melihat kejayaan orang lain sedangkan terlalu banyak masa dan tenaga dan fikiran aku lontarkan untuk belajar.tapi pasti mereka lebih banyak mengorbankan segala-galanya.maka aku rasa bersendiri bukan satu kesalahan.mungkin menjadikan aku lebih berdikari dan sedar siapa diri ini.kalau boleh aku tak mahu susahkan sesiapa lagi mulai sekarang.aku harus menjadi diri sendiri dan berusaha sedaya upaya.aku harus kuat.terlalu banyak dugaan Allah akhir-akhir ini.aku tak sekuat mana untuk menghadapinya tapi sekurang-kurangnya aku harus berusaha.aku berdoa aku dikurniakan ke…

Lagu Untuk Ibu

Seorang Wanita
Bermahkota Ibu
Menggenggam Jari-Jari Kecil
Ikatan Ini Tidak Kan Terurai
Kerna Tautan Ini
Tautan Darah dan Akidah
Dan Rahmat Dari Allah

Kini Ibu
Peganglah Tanganku Ini
Biar Kubawa
Ibu Menjelajah
Hasil Titik Peluhmu
Biar Kubawa
Kealam Ku
Hasil Ukiranmu
Selama Ini

Dodoianmu Ibu
Membina Benteng Pemisah
Antara Yang Hak Dan Yang Batil
Membakar Semangat Perjuangan
Mengait Kasih Pada Junjungan Tercinta
Tersujud Lemah
Mengabdi Diri
Kepada Yang Esa

Jika Belum Pernah
Kau Dengar Ucapan Terima Kasihku
Ketahuilah Doaku Ini
Moga Tuhan Menyayangimu
Sepertimana Kau Mengasihiku
Dari Dulu Hingga Kini
Untuk Selama-Lamanya




http://www.4shared.com/file/31426396/87df60ad/Brothers_-_Lagu_Untuk_Ibu.html

a personality test

Your view on yourself:You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.Your readiness to commit to a relationship:You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.The seriousness of your love:You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.Your views on educationYou may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your he…

ruski

a little bit happy with my marketing presentation
although i skip my lunch to complete the task
and have to susahkan hanah to print the slides
still we can present it very well for me lah
and i love marketing!

everybody had their lunch so its only me yang lapar bila waktu petang
then teringat maggi ruski yang tak dimakan lagi
so sweet bila makan ruski after maghrib tadi
and i use air panas instead of masak atas api
betul-betul rasa macam kat asrama.hehe

tomorrow ada lab pharmaceutical analysis
and meeting sophys juga
and tomorrow mereka pergi konsert Jason Mraz.huhu
a little bit menyesal sebab tak beli tiket juga
tapi tak apa.percaya yang pasti ada hikmah disebaliknya.

im looking forward to go back home
i want to eat good food
and i wish i can eat durian fresh from the tree.ada durian ke sekarang?

mahu tidurlah sekarang.walaupun dah tidur tadi tapi masih mengantuk lagi
esok kelas dr.wong.nanti takut dia main tanya-tanya lagi
aduh takutnya.huhu

i love you!
..goodnight everybody..

im sick

i lost some of my voices due to shouting and screaming yesterday.
but still can talk.no problem.but the problem is my abdomen gets hurt setiap kali batuk and hopefully it'll get better within this week.

last night,my dahi terhantuk dekat palang penyidai baju and bengkak.ingatkan sakit sikit tapi banyak rupanya.and because of terhantuk juga my head become a little bit dizzy.i dont know betapa sakitnya my friend yang dihantuk lutut dan tiang gol semalam.cepat sembuh tau kawan!

yesterday,another cut on my hand.tiba-tiba berdarah and i dont know why.hari jumaat pun macam ini juga.hendak gosok baju and my hand bleeding.ada sahaja yang tak kena ini.

luckily my heart and my mind masih sihat lagi.a little bit of breakdown here and there but i can survive.

kepada encik zulfahmi,
saya baru lepas makan kebab ye.jangan marah!

Jauh

"you can remember the second and the third and the fourth time, but theres no time like the first. its always there"


"one word frees us of all the weight and pain of life that word is love"


Jauh by Aisya Sofea



sebenarnya saya baru selesai membaca novel dan terjumpa dua quotes ini.
haha.menarik dan punyai maksud yang mendalam.tafsirkanlah sendiri jika mahu!

i miss you

mr.blog,
i miss you so much.i wish i have more than 24 hours to spend time and write to you.i have a lot of things to write here tapi macam tak ada mood pula.too many stuffs in my mind and too many emotions playing around.

life always as good and as busy as before.just a little time for us to relax and free from some notes for a while.no test for next week.but assignments are waiting friends.dont forget that.

last friday,
we packed things to give away to the orphanage at sekendi.and finally as usual i fall asleep at rgv.i need to bring small cushion to rgv next time and together with ubat nyamuk.

yesterday,
we went to sekendi.playing with the kids and make them happy for a while i think.unfortunately i feel guilty towards one girl.during the kotak beracun game,im the one who incharge the game.im just joking when i said dia tak sporting and i never thought that she'll cry.during the tea-break i try to approach her and pujuk balik but she refuse and i dont know what to do.half of my moods…