Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

kisah lalu

dulu dia bukan seperti ini.lantang bersuara.petah berkata.
dan pasti dia yang dulu sudah hilang.ditelan perasaan dan zaman.

membesar dengan penuh kasih sayang semua.dibeli mainan dan apa yang dipinta.menjerit dan meragam ketika kecil perkara biasa.dan dia gemar membaca.dia cuba membaca surat khabar dengan terbalik sebab ada rasa hebat jika berjaya.sungguh.ketika 5 tahun itulah hobinya.seusia 4 tahun dia dihantar ke tadika dan mula mengenal manusia disekelilingnya.setiap pagi disuakan air susu yang entah apa rasa sehingga dia gagal menerima susu putih sehinga hari ini kecuali dipaksa.itulah titik mulanya dia tidak sukakan susu.

yang pasti dia gemar menjerit dan memarahi orang lain.tetapi gurunya mengambil kesempatan suaranya itu dengan menyuruhnya berpidato ketika majlis di tadika.dan membuat persembahan di majlis penyampaian hadiah tadika peringkat daerah.indahnya kenangan dia dahulu.teks pidato disediakan oleh emak dan abahnya.tapi yang pasti dia akan ungkapkan "jika seorang ibu bo…

unwanted

here i am
sitting alone in the middle of this empty house

today is not a very good day
i need a rest.mentally.physically.emotionally.

the unwanted feelings are here again
and suddenly these flu and sore throat and backache come to visit me

i can feel the weakness in me
and lend me your strength please

i wish and i hope the day will come
for me to be strong and
learn to read and understand the facts in this real world

a friend told me
sometimes we've to give up
and i think this time i really need to do it
without turning back

so
i wish you all the best people

but still
i can't stop missing you

just
take care
and
good luck


rumahku

semalam baru pulang ke rumah dari tronoh dan cameron highland dan masih tidak ketemu dengan hujan walau setitik.tetapi sekarang langit sudah mendung dan ada bunyi guruh kedengaran.harap-harap hujan turun sekejap lagi.sudah beberapa minggu panas sungguh bumi ini.

Ya Allah,turunkanlah rahmatMu.

hari ini bangun pagi dengan semangat membara untuk menyiapkan tugasan yang diberi.dan akhirnya berjaya!tinggal dua tugasan lagi untuk disiapkan dan sudah lama tidak memasak rasa seronok dan excited pula hari ini.tak tahulah apa rasa sayur itu.nampak macam sedap.

cadangannya esok mahu balik ke shah alam.tapi semua bergantung pada keadaan dan kerajinan.dan hajat mahu mula menonton house masih tergendala.nanti bila sudah settle semua benda boleh mulakan maraton menonton siri-siri yang tertunggak.

semoga hari kamu ceria dan gembira juga

jaga diri baik-baik

please please

excuse me sir,
i don't mind if you want to leave any comment at my shoutmix box but please im not interested in political things.

so,please don't leave unwanted and unrelated messages there.

thank you for your cooperation



bongek

saya sudah balik ke bongek untuk beberapa hari.bongek itu nama kawasan saya tinggal.di mozac dulu azneeza itu suka ejek nama bongek siap boleh cipta nama lagi berkaitan dengan bongek tu.nasib baik nama betty lebih sedap didengar dan acap kali digunakan.kalau tidak jaga kamu azneeza.daing tawi takku lupa.haha

esok kami akan ke destinasi percutian wajib apabila ke tronoh.mungkin untuk kali terakhir tahun ini kerana kekanda kesayanganku itu akan menjalani internship di melaka sehingga tahun depan.maknanya boleh makan aiskrim dan buah jambu di r&r tapah esok.yeay!

minggu depan akan pulang ke shah alam kembali untuk mengangkut semua barang-barang yang setakat ini sudah berada dalam 5 kotak.mungkin memerlukan lagi 3 kotak untuk mengangkut semuanya.bilalah barang-barang mahu jadi sedikit.dari dulu sampai sekarang mesti penuh sekereta bila pulang bercuti.

paling seronok balik rumah dapat makan sedap.dan lebih memeranjatkan apabila ada 2 ulas durian disimpan untuk saya.walaupun hanya 2 tapi t…

^-^

che nad telah tagged saya tapi sangat malas mahu buat sekarang.nanti bila rajin saya buat ya che nad!

baru pulang dari menonton i love you,man.kelakar dan seronok.meredah hujan di kuala lumpur dan agak memenatkan.esok pagi mahu ke stesen bas mencuba nasib kalau ada tiket ke seremban lagi.jika tidak kena naik komuter pulang.saya harus sampai ke rumah sebelum hari menginjak petang.dan barang-barang belum saya kemas lagi.esok pagi saya kena bangun awal.

mengantuk jadi saya hendak tidur.kamu pergilah tidur juga.

selamat malam!

malaysia tercinta

alhamdulillah kami selamat sampai kembali ke malaysia tepat jam 0615 pagi tadi dan semuanya berjalan lancar.sebenarnya kami takut sekiranya tak lepas health check di klia tapi sebenarnya kami hanya perlu mengisi health declaration form dan kemudian letak dalam kotak dan ada satu mesin pengimbas suhu badan di tepinya.di melbourne ada 3 mesin pengimbas dan kami kena melaluinya seorang demi seorang.mungkin malaysia tidak mempunyai peralatan yang cukup.

terima kasih kepada cik soraya dan temannya kerana sudi meluangkan masa menjemput kami di klia.memandangkan barang yang banyak dan kemalasan mahu menaiki pengangkutan awam maka bantuan dari sahabat amat diperlukan.nanti kami hantar buah tangan untuk saudari.

dan facebook sudah mula dengki tidak mahu upload gambar-gambar saya.aduhai.
kita cuba lagi esok pula.owh,petang tadi sepatutnya kami ke TM point untuk uruskan streamyx tapi kemengantukan yang melanda membatalkan segala rancangan.esok tak boleh tangguh lagi.haha

rumah ini sudah tidak ada ba…

cuti-cuti

kami di melbourne akan pulang tidak lama lagi dan mahu cerita panjang lagi take care miss you!

shah alam

ya saya pulang ke shah alam yang panas semula.sikit pun saya tak rindu cuacanya.tapi saya rindu kenangan dan peristiwa di sini.haha.macam baru balik dari jauh sahaja bunyinya walhal dari rumah sebenarnya.

perjalanan pulang dihabiskan dalam bas dan tidur.sampai di shah alam terus sambung mengemas pinggan mangkuk.kemudian bersia-siar di sacc mall.balik ke rumah dan berbual-bual dengan teman-teman dan membuat keputusan untuk menonton wayang.ya,menonton wayang larut malam sangat kelakar semasa hari bukan hujung minggu.mulanya hanya ada 4 orang dalam satu panggung kemudian datanglah beberapa orang lagi turut serta tapi jumlahnya masih tidak lebih 10 orang.haha.seronok betul.ibarat panggung wayang itu kami yang punya.

malam ini mahu tidur lama sehingga larut pagi esok.jangan ganggu.kalau penting sila cari saya di telefon bimbit yang telah disenyapkan.dan saya dalam mood menafikan.nafikan semua benda selagi mampu bertahan.

selamat malam sayang!

Happy Belated Mother's Day

mak,
kekuatan dan kesabaran mak lahirkan angah tiada tandingan
kehebatan mak besarkan angah tidak terlawan
kemampuan mak mengubat luka angah memang mengagumkan

mak,
betapa degil dan keras kepala angah
setinggi langit juga kesabaran mak melayan kerenah
betapa malas dan bisingnya angah
sabar mak tetap setenang air di kolah

mak,
angah mahu belajar rajin-rajin
jadi orang berguna dan berjaya
tak mahu kecewakan sesiapa
dan balas jasa semua

mak,
selamat hari ibu
engkaulah ratu hatiku
engkaulah penawar dukaku


weekend

yeay.finally after a month saya pulang ke rumah semula.miss everybody and everything so much.wish i dont have to go back to shah alam.have to clean up the house.pack all my stuffs there.but im going to melbourne insyAllah next week.unfortunately,there is one case of H1N1 there and im pretty sure it'll be difficult for us to enter Malaysia back on the 19th.haishh.we can't cancel the ticket.but i think if we take safety precautions like using hand sanitizer and maybe prepare ourself with a mask should be ok.

semalam saya gembira dapat buah hati baru.terima kasih abah dan emak.walaupun saya tak dapat apa yang dihajati but still its a new one.thanks a lot.di tengah-tengah kekacauan hati saya mereka ubati dengan memberi sesuatu yang bermakna.and i cant tell you how much i love them dan betapa mereka sangat memahami anaknya yang mengada-ngada ini.terima kasih again.

saya sudah kembali seperti biasa sekarang.harap saya dapat bertahan sampai bila-bila.mungkin kita perlu masa untuk berca…

kamu di pagi hari

apa masalah saya boleh bersabar dengan kamu

menangis di pagi hari macam orang gila

terima kasih kepada kamu

tapi saya rasa tiba masa untuk berdikari

saya boleh bersendiri


kamu jangan cari saya.saya tahu saya perlukan kamu tapi kamu tidak

maka saya harus belajar tidak memerlukan kamu juga

kalau saya gagal dan tetap perlukan kamu saya akan cari kamu

saya harap kamu juga perlukan saya satu hari nanti


ya.biarkan saya sendiri

cukup sudah semua mimpi yang makin hilang saban hari

biar saya hidup dalam realiti


maka,saya doakan kamu selamat pulang

kalau kamu benar-benar perlukan saya cari lah

jika tidak biarkan sahaja saya begini

jangan cakap apa-apa


dan saya akan terus belajar

tanpa henti


bila kebodohan melanda di pagi hari.beginilah jadinya.belakang sangat sakit.sangat sakit.mungkin itu sebab mengapa aku menangis di pagi hari.bas pukul 9 maka harus mandi sekarang.aku tak sanggup jumpa kamu kali ini sebab aku tak mahu rasa ini terus mengalir dalam diri aku.aku harus BUANG rasa ini jauh-jauh.sebab kamu tak mera…

berakhirnya semester empat

yes yes...peperiksaan sudah habis..cuti pun bermula..

inilah masa yang ditunggu-tunggu untuk lari seketika dari nota-nota dan test-test dan kuliah.walaupun kadang-kadang kuliah tidak rasmi dari bonda dan ayahanda tercinta selalu kedengaran tapi tak apa.bukannya hari-hari dengar.hehe.

apa yang saya ingin lakukan cuti ini ya?
melancong bersama kawan-kawanberkhidmat sepenuh masa dirumahmenghadiri APPS 2009cuti-cuti Malaysia di Penangmengurangkan barang kepunyaan sayabelajar memasak dan menjadi pemandu yang bagusmenjadi seorang yang lebih kuat dan sihat.hahamungkin mengubati hati yang luka?atau melarikan diri buat seketika?

semoga apa yang saya rancangkan akan berjalan lancar.tapi Allah yang menentukan segalanya maka saya hanya mampu berdoa agar semuanya berjaya.owh ya.kawan-kawan ku yang ingin pulang ke malaysia,sudah habis membilang hari kah?semoga selamat pulang dan insyAllah panjang umur kita akan berjumpa.terutama en.zulfahmi yang memang tak sabar-sabar mahu makan banyak benda dan mahu b…

matahari terbenam di tasik

uhh.im thinking of not going anywhere today.
but it seems like i need to go out.to think out of the box.to clean up thousands of unwanted stuffs stuck in my head.to give a lot of space to chemotherapeutic drugs cause i have to force a lot of things inside.

so,i decide to follow my friend to tasik at seksyen 7.i didnt plan to run or jog.but just sit and see and think and sit and cry.yes.crying is the best way for me to release stress.crying alone without people around notice it.crying silently deep inside your heart will kill you slowly.but crying outside your heart make you feel better.a little bit better.haha.i should wake up from my dream.

i saw people fishing.i saw people running.i saw people dating.i saw people talking and laughing.nobody is crying except me.haha.forget it.tomorrow is waiting.

before we go back i decided to use my lovely phone to take two pictures using the panorama mode.i cant wait for my own camera.having a brother who really loves his camera and looks like didnt tr…

but here but there

im hungry and i eat but i feel nothing

i think im tired and i sleep but i wake up a minute later

im having backache and shoulderache and i rest but it still painful

my lymph node is swollen and im not comfortable with it

i want to pack my things but i cant find the boxes

i want to sleep but i havent finish reading my notes yet

im too tired for anything

i need you

and i dont want to get sick.



PHR 470

hello people.alhamdulillah today we finished another paper which is pharmaceutical analysis.lately i dont know what to say about my exam papers.but the best thing is i DIDN'T sleep at all during exams.although its 3 hours paper and im not even sleepy.and im sooo happy for it.some of my friends cant understand why im so happy bout it but you didnt know that sleeping during exams is my habit since secondary school and now i can stand 3 hours without sleeping.*happy*happy*


yeah.another paper waiting and after that im free.not really like a bird but at least free from notes for a few months.but i know whats waiting for me next.i should start packing my stuffs lah.haha.i can see my notes,books,shirts and comforter everywhere.but know what.its so difficult to find boxes in shah alam.i dont want the photocopy's paper boxes but i want the chocolate one.cause its bigger so maybe i'll need 4 or 5 boxes only.

and cant wait to go to melbourne.and i think i'll accept the offer from a…

PHR 471

yeah finally.the drug delivery system is over.
can't wait for the pharmaceutical analysis on monday and say goodbye to chemotherapeutic drugs on thursday.

its saturday but for the past few weeks our weekend didnt look like weekend at all.and tomorrow sunday still have to study for the next paper.haiyaaa..

so,im in dilemma either still want to go to melbourne with my friends on this 13th may or not?what do you think?should i or shouldnt i?

i really need to say thank you to someone.may be i should postpone it to someday after my exams so it'll be more meaningful i think.haha.

last night my sister told me that my grandma was admitted to hospital tampin and why on earth nobody didnt tell me?i know the reason is im in the middle of my exam but please tell me lah next time.

so gotta go and sleep.yeah.need to sleep at least 15 minutes.
see you later people.
good luck and i love you!