Skip to main content

berakhirnya semester empat


yes yes...peperiksaan sudah habis..cuti pun bermula..

inilah masa yang ditunggu-tunggu untuk lari seketika dari nota-nota dan test-test dan kuliah.walaupun kadang-kadang kuliah tidak rasmi dari bonda dan ayahanda tercinta selalu kedengaran tapi tak apa.bukannya hari-hari dengar.hehe.

apa yang saya ingin lakukan cuti ini ya?
  • melancong bersama kawan-kawan
  • berkhidmat sepenuh masa dirumah
  • menghadiri APPS 2009
  • cuti-cuti Malaysia di Penang
  • mengurangkan barang kepunyaan saya
  • belajar memasak dan menjadi pemandu yang bagus
  • menjadi seorang yang lebih kuat dan sihat.haha
  • mungkin mengubati hati yang luka?atau melarikan diri buat seketika?

semoga apa yang saya rancangkan akan berjalan lancar.tapi Allah yang menentukan segalanya maka saya hanya mampu berdoa agar semuanya berjaya.owh ya.kawan-kawan ku yang ingin pulang ke malaysia,sudah habis membilang hari kah?semoga selamat pulang dan insyAllah panjang umur kita akan berjumpa.terutama en.zulfahmi yang memang tak sabar-sabar mahu makan banyak benda dan mahu buat banyak perkara bila pulang nanti.

ketika kawan-kawan sibuk mengemas barang saya juga ingin buat begitu.tapi hakikatnya saya akan pulang lambat lagi.haha.maka barang-barang saya lah yang paling bersepah dimana-mana.selamat berkemas dan pulang ke kampung kawan-kawan.insyAllah panjang umur kita jumpa lagi semester hadapan.

rasanya sekarang mahu bersihkan diri dan sambung tidur.haha.memandangkan tidak tahu mahu buat apa lagi.mahu berbual pun tidak ada orang mahu mendengar.mahu makan malas.mahu tidur paling senang.

selamat malam dunia.

saya rindukan kamu!

Comments

iNn said…
oh bett...im not one of those who r now eagerly waiting for malaysia....damnn!!lame lg seh....but then..on the bright side..i'll be meeting u!!! :):):)
izzati said…
inn,
yeah we'll meet there next week..cant wait for it..
dont forget cnfrm with me bout ur stuffs to tau..
berus jamban said…
hahaahhahaha cube ko gandakan rindu rumah sbb sebulan ko duk kat uitm tu dgn 24 kali....
amacam?eager tak eager?

inn tak eager sebab die dh pernah balik weyh...ceitsss
izzati said…
berus jamban,
tak terkata lah jwbnye kalo menggandkn 24 bulan tu.hahaha..

bc tu inn..setelah berapa ratus hari pak tam x jejak kaki kt bumi malaysia ni sbb tu die x sbr2..

inn dh blk 2 kali kot..haha :D
iNn said…
bet...da konpem...pass my stuffs thru my sis kat tampin..but then..i'll confirm with u later...

to berus jamban....betol cakap betty...ak da balik 2 kali da...klu nk balik ujung mggu ni pon bley..haha.. :D
jangan jeles...macam dok kat mozac dulu je..haha..sabar la ek si berus jamban..haha..muzzer2...:D
izzati said…
inn,
orite inn..blk rmh nnt i'll try online but the best way is u emel me the details la.tkt mls nk bukak bnd lain kt rmh nnt.haha
~fiOnAbEE~ said…
betty! omgomgomg! da stat cuti? bapak best!!!! my exam blom stat pn lg...*sighhh*
cuti bape lame ni???

jeles2

anyways,still igt plan dolu2 about nk jumpe dorm B (kot?)..still on ke?
izzati said…
fionabee,
hehe..sbr2 nnt hbsla exam tu..
cuti till 5th july but june br start free kot.a lot of things to settle in shah alam till and of may.hehe

yeah.still remember that.depends if ade masa kite jmp.tp bet x contact sgt yg lain2..huhu
berus jamban said…
aku miskin....................
tau la bdk2 TNB kayeeeee......
isk...isk...isk...............
balik selalu mcm buah hati ade kat mlysia je....hahaha

hairan~~
izzati said…
berus jamban,
itulah pasal..mereka kaya raya..

err..kekerapan inn balik mlysia sama dgn kekerapan die ke brisbane jmp buah hati dia la muzzer..

haha..:D

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…