Skip to main content

jumaat yang penat


maka hari ini hari jumaat adalah hari untuk bertungkus-lumus membantu memasak beberapa juadah untuk kenduri esok.hari untuk belajar beberapa perkara penting dalam hidup juga.dan kepenatan yang tidak terhingga dari pagi sampai petang.rancangannya hendak ke bulan awal malam ini tapi tak tahulah tiba-tiba sudah tidak mengantuk.sahabat saya hendak ke singapore esok dan saya sungguh cemburu.memandangkan saya akan ke johor 20 jun nanti maka saya sedang merancang untuk ke sana juga.ada sesiapa punyai masa lapang dan mahu bawa saya ke sana?jomlah...sudah bertahun-tahun saya tak ke sana =)

saya rasa ada sesuatu yang tersimpan disini dan perlukan seseorang untuk menelannya untuk saya.lagi sekali,ada sesiapa sudi menjadi tempat meluahkan kembali semua yang terperap disini?tolonglah..lama sungguh dia disini..

entry yang tak ada tujuan melainkan ingin mencari teman ke singapore.

selamat malam dan ...................

Comments

Encik Jurassic said…
singapore?
banyak berjalan ye?
haihh~
org lelaki je biasenya penat ari jumaat,kena smyg jumaat segala bagai.
org pmpuan penat dikala hari jumaat?
pelik melik~
izzati said…
yup2..suka sgt jln2 cuma kdg2 ada yg jd penghalang especially kewangan yg terhad..kalau ada duit sendiri pasti best..hehe
jumaat kali ni penat sbb kena siap2 utk kenduri hari ini..kerja2 yg jarang dilakukan hari2..=)
Encik Jurassic said…
aisee.
kenduri si imran ahz kah?
wakakak.
abang mu kawin?
kena jamput saye ye~
okey2,hari ni sudah habis segala kerja merja kenduri kn?
boleh relax n fikir cmne nk kumpul duet utk pergi ke singapore sbb kamu kena bwk souvenir utk saye.
:D
izzati said…
imran kawin?jauh lg perjlnn die kot..
kumpul duit byk2 dlu br die boleh kwin..hehee..
akhirnya ptg td br hbs segala kerja2 mengemas dan sbgainya..
alaa.rasa mcm x ke sgpore je.x de kwn yg nk ke sana..semua sibuk..
xpe nnt ke penang boleh belikn souvenir tp lps tu kamu bwk sy ke jmbtn itu..=)
Encik Jurassic said…
bagus2,siap segala,bleh laa rehat kan.
laa,dh tak jadi pulak dah~
ape laa kengkawan kamu nihh~
mereka sibuk?
sibuk laah sangaattt~
owh,jambatan?
no prob lah.
i can even take u up to all 4 towers yang ade kt jambatan tu.
my dad SM kat penang bridge.
:D
izzati said…
itulah merka kwn2 sy yg x taula ape yg disibukkn..wish i've a crazy friend yg x kesah nk jln ke mana2 dan bila2..haha...

yeay.seriusly i want to go to the towers..xpe nnt bkk sem during weekend when i dunno what to do i'll come to kl..=)
Encik Jurassic said…
hohhh~
yea,i wish i've friends like that too.
baru syiok jejalan keman2 saje kn3.
hehe,semua kamu nak naik ye?
penang bridge,klcc lah.
takpe2,bgus lah tu.
menikmati keindahan malaysia kn3.
(^^,)v
izzati said…
kalau boleh sy nk ke semua tmpt di mlysia..penang itu sndr sudah berthn x ke sana..
kalau x de masa hndk jln jauh yg dkt2 jd laa..weekend pun boleh ke sana..
mlysia itukan indah
Encik Jurassic said…
hehe,yeah penang patut dilawati.
penang dulu n sekarang sungguh lain~
haa,wikend pun boleh jejalan kan.
dekat2 je boleh~
malaysia itu indah,betol3~
izzati said…
haha..awak tinggal di penang kah?
bny mcm slalu ke sana je..
=)
Encik Jurassic said…
haihh~
memang laa sy selalu kesana.
saye tinggal kt sane~
:D
izzati said…
lorr..ye ke??
igtkn org mane la td..
26 smpai 2hb ni ade dirumah x?
sy ke penang tuu...=)
Encik Jurassic said…
haha,takpe2.
lagipun slang penang tak lekat kat saye.
yelah,berpindah randah amse kecik2 dulu.
26hb smpi 2hb?
huhu,i dunno lah pulak.
mebi balik rumah laa wiken between tarikh tu.
jalan penang?
jom!
izzati said…
ye ke?
tp kan jadual pack sbnrnye dgn ativiti symposium..mlm2 bolehla jln kot after 10 ke..
tp kalo ade org ajak boleh je crk masa...hehe
Encik Jurassic said…
oowh,anda pergi penang atas sebab symposium ye?
aisee~
ade symposium upenye kt penang,hehe,tataw lak saye~
lepas 10?
hmm,,penang ni bandar mati selepas kol 10.
kalau kt pulau tu,taktaw lah kan.
kalau kt seberag perai,mmg cmtulah,kol 10 je dah blackout,tak mcm key ell lah.
owh,lau ade org ajak,leh je cairk mase ek?
bagus2~
(^^,)
izzati said…
yup2 ade pharmaceutical symposium and im going to stay kt vistana hotel..
ye ke?mcm shah alam jugak rupanya penang ni..hehe
kl 24 jam hidup jee..x mati2 kot..
mestilaa kalo ade org ajak kena crk masa.jln2 tgk lmpu pun ok gak..menghargai setiap saat yg ada di penang..haha

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…