Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

PHR 473

alhamdulillah another paper done today.unfortunately aku masih tidak mampu berpuas hati dengan jawapan yang ditulis tadi.kamu boleh kata yang sudah jawab pun cukup baik tapi aku tidak mahu fikir begitu.biar aku fikir sesuatu itu in the worst case scenario dan aku tidak akan letak harapan yang terlalu tinggi terhadap sesuatu perkara.dan sehingga kini kadang-kadang aku masih tidak faham mengapa usaha yang aku letakkan,masa yang aku korbankan,waktu tidur yang aku siakan dan penat yang aku abaikan aku rasa tidak berbaloi.aku tak berhak kata begitu kerana belum tahu keputusan peperiksaan lagi tapi hati kecil aku berkata begitu.hati aku kata penat sahaja kamu korbankan segalanya tapi semasa peperiksaan masih tidak boleh menjawab dengan baik.aku tak mahu kata-kata kecil ini meruntuhkan semangat aku untuk belajar.tidak sama sekali.

owh dan aku mula kembali menjadi aku yang lama.kerana kamu aku menjadi aku semula.dan aku tak mahu jadi hipokrit.dan aku tak akan berbohong dengan kamu apa yang aku…

25 april

abah,

selamat hari lahir
semoga panjang umur dan murah rezeki
dan bahagia selalu

kami doakan abah gembira dan
dilindungi Allah sentiasa


MKT 420

alhamdulillah hari ini kursus berkod MKT 420 selesai diambil dan dijawab dengan sesuka hatinya.harap apa yang ditulis tadi betul dan ada kaitan dengan soalan.memandangkan ini paper first untuk final examination april 2009 jadi semangat untuk mengambil exam sungguh berkobar-kobar tapi hakikatnya aku SANGAT sedih ketika menjawab kertas soalan tadi.hampir aku menangis kerana aku rasa aku sepatutnya boleh jawab dengan lebih baik tapi sebab terlalu bergantung kepada tips-tips yang disebarkan aku abaikan soalan-soalan ujian terdahulu.aku marah.kecewa.sedih terhadap diri sendiri.kalau kamu faham aku maka kamu mengerti apa yang aku rasa.tak mungkin akan aku menangis depan kamu kerana aku tahu air mata darah sekalipun tak akan dapat mengembalikan kertas jawapan aku.tak mengapa.PHR 473 menanti aku lusa.

itu aku.bagaimana dengan kamu?

akhir-akhir ini aku diserang "charlie".siapa tidak tahu binatang apa itu?berwarna hijau dan kadang-kala sedikit hitam.walaupun belum menggigit tapi jika bi…

saturday.sunday.monday.tuesday.

sorry sorry sorry for not updating you mr.blog.
i know i should find a time for you in a day but im too tired and i have to keep a distance from the keyboard to avoid spending too much time in front here.dont worry at least i've a lot of thing to write here when i want to.

weekend of course does not look like a weekend at all.the same routine like weekdays.dan masa itu berlalu sangat pantas.a week for study but it looks like i didnt study anything at all.how on earth people can read so fast and remember what they read.i still have time to cover everything.believe in yourself!

and its already tuesday today.another two days left before my first paper start.i will start my final examination with marketing.the one that i love the most hopefully can help me this semester.insyAllah.after marketing will be endocrine paper.its kind a scary paper to me.especially the hormones and medicinal chemistry's part.and every part lah.should try harder and score.

i forgot to put the birthday's e…

wednesday.thursday.friday

nampaknya akhir-akhir ini aku terpaksa membatalkan hasrat untuk menulis entry baru setiap hari.mata yang semakin berat untuk dibuka bila malam menjelma sangat mencabar kekuatan aku untuk study.setin nescafe yang habis diteguk belum mampu untuk bertahan sehingga pagi.tengkuk yang sakit memerlukan bantuan thermorub setiap masa.aduhai.Ya Allah berikanlah hambamu ini kekuatan.

teori sahabat-sahabat aku mengenai study ada logiknya.jika diikutkan jadual belajar aku yang lama sungguh jauh bezanya.aku harap malam ini dapat habiskan segala yang tertangguh.insyAllah.dan malam-malam aku keseorangan belajar sekali lagi mencabar kekuatan aku untuk terus berjaga dan biasanya aku akan kecundang di atas meja.mungkin aku rasa ada baiknya aku tidur dalam bilik malam ini kerana aku keseorangan lagi.sudah ibarat menyewa berdua pula akhir-akhir ini.

aku rindukan rumah.aku ingin cepat habis peperiksaan tapi aku tahu kena study dulu.aku tak mahu sakit tapi tanda-tandanya sudah ada.aku mahu belajar menerima ke…

tuesday

semalam sudah selesai membuat kek batik.dan hari ini agak tidak bersemangat untuk belajar dan sungguh tidak produktif.hanya dua nota pharmaceutical analysis dibaca selama satu hari suntuk.aduhai.malam ini harus kerja lebih keras dan berdisiplin.teman yang ingin bertandang ke rumah tidak tahu mahu datang ke tidak.silalah datang kalau mahu makan kek batik dan popia basha yang dibeli di pasar malam tadi.

alhamdulillah malam ini makan kebab tapi kebab ini kurang sedap berbanding yang dahulu.dan popia basah yang nampak sedap tapi sudah kenyang walaupun baru makan satu.memandangkan tidak puas makan tau fu fa di rumah hari itu,tadi telah membeli tau fu fa juga.tak tahulah bila mahu makan pula.

malam tadi kemengantukan yang melanda sangat dahsyat sehingga tidak menyedari apa yang diperkatakan ketika mengangkat telefon.maaflah sangat-sangat kepada sahabat saya yang menjadi mangsa keadaan.sedar-sedar sudah tidak ada orang ditalian.ingatkan sahabat itu marah tapi tidak rasanya.maka tidak perlu sus…

monday

thinking of making kek batik tonight but i am so tired now
backache and stomachache
today is the first day of our study week and bermula dengan sangat baik for me
hopefully i can continue my study tonight

i like study week because semua orang balik kampung
but i'll miss my friends and i can only see them during the exam day only

went to lecturer's room and see my assessment mark.quite satisfied with the results but still a lot more people are better than me.work harder izzati!

abstract for apps's research sudah siap.sambil menonton abph malam tadi kami siapakan dan peristiwa tertinggal kuih apam dalam kereta sungguh menyedihkan.kempunan mahu makan apam semalam.

selamat study kawan-kawan
miss you and love you!

nothing

hello people.maaf kerana blog ini agak berhabuk.lama sudah tak post entry baru.pasti alasan sama akan aku berikan.tapi sekarang sudah mula study week.dan jadual belajar aku bermula esok.maka malam ini aku dan amy hendak buat kek batik dan puding caramel.untuk bekalan sepanjang bulan exam mungkin.haha.

banyak benda ingin aku coretkan tapi aku malas ingin menaip.temanya aku fobia hendak naik teksi lagi.mungkin aku akan ceritakan kemudian mengenai peristiwa ini.aku akan mengelak dari naik teksi seorang diri lagi.okay tunggu nanti akan aku detailkan cerita ini.

kemudian aku ditag oleh sahabatku hanum maisarah..
maka aku isi kesempatan ini untuk menjawab soalan-soalannya;

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
debris of mind kerana coretan-coretan disini hanyalah serpihan-serpihan dari apa yang aku fikirkan seharian.jika dicantumkan semuanya maka jadilah riwayat hidup aku yang penuh duka dan ria ini.

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea u…

argh.blurr.

botol ini tak bersalah
fathi yang bertanggungjawab ambil gambar ini.haha
i cant drink 'cause im gonna see my bf this weekend

hey people.just dont have any reason to talk a lot today but no matter what i'll have to talk juga.it sounds so weird if i didn't talk for a day.nanti mula people ingat im angrylah,im sad lah.haiyaa..

hari ini kelas terakhir marketing.im gonna miss you cik mashitah.alhamdulillah my assessment marks for marketing better than management but still ada lagi rakan-rakan yang lebih tinggi dan i've to work hard to get an A for marketing.i hope this subject will help to increase my cgpa this semester.after class we went to big apple and have some donuts and lepak-lepak.what a nice evening.

tonight i've to complete the dynamic diction day's report.and hafal skrip for mandarin.hopefully we can finish recording the scenes by tomorrow.im afraid we have to add some more scenes.

tomorrow we've pharmaniaga book awards and meeting SOPHYS.aduhai.have to wea…

few hours break

ahad yang seronok dan waktu yang dihabiskan dengan teman-teman sungguh bermakna.lama sungguh tak makan sate kajang haji samuri memang sedap.walaupun servis agak mengecewakan mungkin sebab baru dua minggu dibuka.yang pasti selepas ini sudah tahu ke mana mahu lepas rindu pada sate.
dan kebetulan ada adik hensem juga di kedai makan tadi.haha.

okay.saya kehilangan kata-kata untuk seketika.beberapa video yang ditonton bersama sahabat menelan semua idea saya sebentar tadi.

mungkin saya patut berhenti menaip dan pergi lipat baju dahulu.hati saya berkecamuk.emosi saya bercelaru.saya bingung!


selamat malam kawan-kawan.
owh ya,jaga diri baik-baik dan makan ubat kalau tak sihat.

saya sayang kamu!

morning people

hello sunday

its me early in the morning.i woke up one hour ago and everything is not properly shut down before i fall asleep.the door still open.the lamp still on.my laptop still here.i cant even remember what happen before i sleep.crazy crazy people.

so its sunday and im typing the script for our mandarin's short story project.i hope i can finish it this morning so i can do another task in the noon.maybe printing out some notes for mr.tommy's quiz next week.

i discovered a new branch of sate kajang haji samuri at pkns shah alam on friday.its sate kajang in shah alam!wow.usually im having this sate kajang during on our way back from cameron highland at r&r dengkil.im gonna ask my friend to go there since my another friend is not at home.like you said we have to enjoy our weekend.

im quite sad when weekend comes.its not because i dont like weekend.perhaps i really love weekends.only when i cant have a proper meal.dont know what to eat and of course end up eating maggi.if and o…

Selamat Hari Lahir

3 April..





selamat hari tua Ahmad Fathi.
semoga panjang umur dan murah rezeki.
sama-sama kita berdoa agar berjaya dalam peperiksaan akan datang.
semoga bahagia dengan orang tersayang.haha..=)


happy birthday acu.
semoga panjang umur dan tabah menghadapi dugaan yang mendatang.
i know you can handle it.believe in yourself and be strong.
insyAllah everything gonna be alright.



selamat hari lahir afifah.
maaflah saya tak tahu hari ini hari jadi fifa.
semoga fifa panjang umur dan bahagia selalu juga ya.
good luck final exam.

hujung minggu

pejam celik pejam celik hari ini sudah hari jumaat dan esok sabtu.saya suka hujung minggu yang tak ada apa-apa komitmen.tapi pasti harus belajar untuk test nanoparticles minggu depan.saya mahu baiki markah presentation yang sungguh mengecewakan itu.bak kata AimiShazana harus berusaha gigih dan score dalam test dia.dan yang lebih menakutkan ialah peperiksaan akhir semester yang semakin dekat.jadual belajar dan perjalanan pulang ke rumah harus diselesaikan dengan segera agar semuanya lebih teratur.dan masa juga haru dimanfaatkan dengan sebaiknya.saya kena kurangkan tidur dan lawan perasaan mengantuk dan malas.

bercakap mengenai ujian-ujian dan assignment saya malam tadi.assignment marketing berjaya saya siapkan tepat jam 4 pagi.saya tidak habis menelaah untuk ujian mandarin dan chemotherapeutic drugs tadi.sangat sedih tapi ini kali pertama saya mengambil ujian dan rasa sungguh tak-tahu-apa-apa.tengok soalan terus tak boleh jawab.ini adalah pengajaran terbesar untuk saya.jangan ulang lagi…

masa

masa tidak menunggu kita
dari itu janganlah leka

sambung sendirilah kalau mahu nyanyi.haha

nampaknya saya berjaya curi masa untuk encik blog akhir-akhir ini.yes yes.maka saya tak akan rindu rindu kamu selalu lagi.lebih baik rindukan kamu tahu?
alhamdulillah test endocrine berjaya dihadapi dengan redha.saya tahu usaha itu penting dan akhirnya kita tawakkal bukan?maka ini lah yang sedang saya lakukan.dan saya melempiaskan rindu terhadap katil petang tadi sehingga terlajak tidur dan tidak menyedari panggilan dan pesanan ringkas yang masuk.bayangkan betapa empuknya tilam saya.haha.sebenarnya dah lama berkampung di ruang tamu sebab itu tidur tak ingat dunia lepas test tadi.

masih ada saki baki assignment yang tak siap.report untuk marketing group presentation.business overview and goals.keliru dengan diri sendiri sama ada seorang pelajar business atau farmasi?tapi test chemotherapeutic drug juga menanti jumaat ini.extra 4 hours a day boleh?dan ujian bertulis mandarin juga jumaat ini?wow!

skrip u…