Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

A & E Pharmacy

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"

Actually I wrote this entry last night or early morning just now but I don't know what happen they don't save it. It's okay no harm in writing all over again. Just another entry to share my experience while working from 11pm till 8am. When everybody is sleeping in their comfort bed remember someone out there is working everyday. Either doctor, nurses, MA, pharmacist even cleaner works for 24 hours (but that A&E toilet still kotor I don't know why). 
Yesterday the only word to describe is horrible. OPD was suddenly attacked by hundreds of people don't know from where. Suddenly the basket looks like Menara KL. I don't take my lunch because I'm too scared for my insulin assessment and yet I still didn't performed well during that counselling session. Have to attend CME at 2pm. Back to OPD and work until 6pm from 7.30am that morning. Supposedly I…

Ombak Rindu

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"


Assalamualaikum 


Dear blogger.com, please make an application for iPad as soon as possible. Thank you. 


Berbalik kepada tajuk asal diatas. Ya, saya telah menonton Ombak Rindu pada hari kedua tayangannya. Berapa bintang? 2.5/5 sahaja. Kenapa? 


 Kerana .... (Ini pandangan saya mungkin bukan pandangan awak) 


Jauh lebih seronok membaca novelnya. Memang akan ada yang cakap mana mungkin beratus mukasurat novel di buat 2 jam filem. Tapi sekurangnya ada klimaks dalam filem tersebut. Tanya pada mereka yang menonton bagaimana plot filem itu? Jika ditanya pada saya apakah kemuncak penceritaan dalam filem ini? Entah. Boleh jadi ketika Pak Dolah memberitahu Hariz siapa dirinya sebenar. Atau mungkin ketika Hariz kemalangan? Atau mungkin ketika Hariz benar-benar mula menyayangi Izzah? Anda tonton dan jawab sendiri.






Tetapi Osman Ali sangat bijak memilih lokasi penggambaran. Kagumnya saya dengan p…

OPD

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"

alhamdulillah masih diberi Allah kekuatan meneruskan tugas yang disandang. sedar tak sedar dah dua minggu berkerja. despite all the assessment and all the expectations from pegawai farmasi that expect us to be "that" good and "that" knowledgeable about the drugs we still survive again this week. thinking of writing about my work last weekend but you know lah school holiday always full with wedding invitations.
assigned to Out Patient Department for 2 months sounds terrible and scary. but Alhamdulillah everyone there really help each other and admitting your mistake help you to learn a lot. there are five of us in OPD. Me, Ainul, Faizal, Siew and Esha. for the first three weeks we are not allowed to dispense because Pn.Erin wants us to familiarize with the location of the drugs first. We did a lot of filling. Sometimes labelling. But i don't like labelling be…

A new chapter begins

Assalamualaikum Hello mate! Since I've been here since 8 a.m waiting for the arrival of madam director of hospital tampin I extremely bored.thank you to my new boyfriend. Always there to accompany me. I played games.like games.from sushi chop to fruit ninja to water. Even I read on turburhaler and MDI (since we've assessment next two weeks). I think my colleague in seremban is having another briefing session today.hate that I miss that session because of this aku janji thing. Should realize it yesterday laaaa and see now I've to wait here for an hour and then fight till the end of my life to find a parking at HTJS after this. Trust me to find a parking at HTJS is terrible. Lucky enough if you can park your car at parking awam down there and walk walk walk to the admin building. Good for your health though but not good if you're an asthmatic patient. I even think that I need to bring an inhaler next time. Forgot to tell you that I'm officially a civil servant w…

Ultimate Cheesy vs Chunky Loaded

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"

Last Tuesday we went to Pizza Hut to try out their latest pizza which is the Ultimate Cheesy 7 Pizza. Last time we went there and had their 10 layers Chunky Loaded Pizza that turns out not that really delicious for us. I guess we just don't like than thin crust as the base plus too many stuffs inside. Would love to have the normal Pepperoni Delight with pan crust or stuffed crust instead of that Chunky Loaded pizza.
In case you can't remember which one is the Chunky Loaded Pizza here is the advertisement few months back;

However,we love this Ultimate Cheesy so so so so so much! Its worth every ringgit spend but if you don't like cheese please don't even get near it because it smells sooo cheesy and it definitely tastes good. Here is the advertisement;

Actually you can add toppings instead of just plain cheese. We add pepperoni to give a little bit of flavor. And you…

Double convocation Double celebration

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"
Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah. lima tahun berlalu perjuangan di universiti.di Tronoh mahupun di Shah Alam dan Puncak Alam.rintangan cabaran dugaan memang tak payah nak cakap.macam-macam ada. tanggal 16 oktober dan 22 oktober menjadi sejarah.hari yang emak abah tunggu selama 22 tahun.menanti dengan penuh sabar.berusaha tak kenal lelah.bersabar melayan kerenah. tak terbalas jasa mereka.sungguh.


bersama pengarang jantung hati kami

terima kasih Allah atas kurniaan keluarga yang memahami dan bahagia

rasa macam konvo juga padahal hanya menumpang :)

dan inilah hari konvo sebenar saya
dengan ini secara rasminya saya telah bergelar graduan Universiti Teknologi MARA.
terima kasih tak terhingga untuk jasa dan pengorbanan mak dan abah.adik-adik dan along yang sentiasa ada.uwan atuk di kampung.mak ngah,mak tih,mak mah yang sentiasa ada membantu.kaum keluarga yang lain.tidak kira apa kel…

wonderful birthday celebrations

بسم الله الرحمن الرحيم
its my birthday yesterday.dah tua *sigh* i miss birthday celebrations with friends.every year  since my kindergarten years i'll celebrate my birthday with friends.
mak and abah will prepare party packs for my kindergarten's friends.even only air kotak and apollo cake kids will love it and a simple birthday cake with icing and my name on it.you know lah back in the 90s you don't have fondant cake or secret recipe around here so a simple sponge cake is enough.
same goes to my primary school years.five years there and same routine every year.at that age my friend will give me birthday presents like a pencil,sharpener or small notebook.at that time pun pocket money was only 50 cents a day how come they want to buy a big one :D
back in MOZAC the celebrations become merrier.with friends around.dormmates,classmates,seniors.abah and mak will buy for me cake during weekend and we'll eat together after prep class at night.but there is another celebration that i…

crazy diet plan

بسم الله الرحمن الرحيم
been trying very very hard to lose weight.at least lose some inches around my big fat tummy.hopefully will look good this 16th and 22nd october.
i'm very glad to share with you diet plan suggested by someone to me.its a one week challenge but i'll start my diet tomorrow.too hungry lah tonight :D
at least 2.5 liter plain water a day
breakfast;3 tablespoon plain oat + hot water (not milk) OR 2 half-boiled egg (the egg yolk only) Kopi O or Teh O
brunch;1 apple (or orange)
lunch;2 pieces of tauhu OR 4 Yong Tau Fu and vegetables OR meehun soup
hi-tea;1 orange
dinner (please dinner 4 hours before you go to bed);soup - chicken breast (without skin) / meat ball / fish ball + cabagge / brocoli + 2 celery sticks + 1 green pepper + 2 tomatoes + 2 onions + 1 carrotNO potatoes and corn at all
Strictly can't take these foods for; 2 months;all goreng-gorengrendangsambalkari (kari without santan still okay)carbonated drinkscanned drinks3 in 1 drinks
can't take at allALL fa…

busy like a bee

بسم الله الرحمن الرحيم
I miss my dainty, redolent macaron so much so freaking busy since Syawal since i have ample time waiting here at the perodua service center let me share with you my daily activities starting on 30th August 2011.
30th August  Selamat Hari Rayasolat sunat aidilfitri at Pedasraya raya raya at Gadong

31st August annual family breakfast at homeraya raya raya at Tampin

1st September raya raya raya at Seremban and Pedas and Rembau

2nd September mini open house for schoolmates

3rd September raya raya raya at Kajang, Puchong and Seremban

4th September along's flight 8.15 a.m at KLIAsend adik back to hostel

5th September last minute shopping with alang at Giant Tampincook spaghetti for my friends

6th September alang's registration at Puncak Alam

7th September Kuala Gandah Elephant Sanctuary with cousinsDeerland at Kuala GandahAir Panas BentongTutti Frutti

8th September trip to Melaka with cousinsmenara taming sarimuzium setemkota a'famosastadhuyscendol jam besarmuzium samuderatrisha…

Syawal 1432H

بسم الله الرحمن الرحيم
masih belum terlewat rasanya hendak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan mohon maaf dari hujung rambut ke hujung kaki segala salah silap terkasar bahasa terguris jiwa.
bagaimana Syawal anda? sudah lupa pada Ramadhan?
alhamdulillah Syawal yang ke-22 disambut seperti biasa.tiada yang istimewa.masih diberi kesederhanaan dalam hidup untuk punyai baju baru,kasut baru.tidak ada seistimewa baju RM200/meter.tidak ada semahal kasut Jimmy Choo RM2530/pasang.bersyukur apa yang ada.membeli ikut kemampuan.
diuji dengan cirit-birit sejak tengahari raya ke-2 sehingga pagi raya ke-3.adalah tu hikmahnya.sekurang-kurangnya dapat juga beringat-ingat ketika makan.
alhamdulillah minor surgery yang lepas tidak menimbulkan sebarang komplikasi.biarlah kesakitan dan ketidak selesaan itu saya diamkan.tulis pun bukan boleh orang lain rasa kan?
hari ini kami beradik sepakat untuk buat majlis makan-makan.alang-alang sudah raya bolehlah jemput kawan-kawan datang makan.tiada gambar untuk hari in…

19 Ramadan 1432H

بسم الله الرحمن الرحيم
alhamdulillah hari ini dapat bersolat di Masjid Tanah Datar kembali malangnya bilangan jemaah semakin berkurangan.anggap sahaja ada diantara mereka yang mendapat cuti bulanan.
bagaimana Ramadan anda setakat ini? masih tega menanti Lailatul Qadr? masih mampu membuka mata menelan sesuap nasi sewaktu bersahur? masih berkehendak pusing satu bazar Ramadhan mencari juadah berbuka?
sabarlah sahabat.Ramadhan yang setahun sekali ini entah dapat ketemu entah tidak lagi tahun hadapan.hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi Ramadhan akan pergi meninggalkan kita.membuat kita ternanti-nanti lagi 11 bulan akan datang.mungkin ini Ramadan terakhir kita? tiada siapa tahu kan?
separuh kedua Ramadan semua sudah mula bersiap untuk raya dan tak ketinggalan kami juga.baju raya sudah siap dijahit.kasut raya sudah beli.beg raya pun sudah ada.abah emak sudah mula bising kuih raya tak buat lagi.insyAllah minggu depan bertambah sibuklah jawabnya.
hendak dijadikan cerita saya telah membuat pilih…

kisah doktor gigi

بسم الله الرحمن الرحيم
ini kisah doktor gigi saya. selepas tujuh bulan tak jumpa doktor gigi memang takutlah kan nak melangkah masuk klinik tu.anda dinasihatkan berjumpa doktor gigi enam bulan sekali ya jangan lupa.
klinik gigi kegemaran saya nama dia Jasbir Orthodontic dekat depan City Bayview Hotel Melaka tu.sebelah Putra Specialist Hospital.bukan memang suka tapi terpaksa suka sebab sejak 20/12/2004 dah ulang alik ke sana sampailah ke hari ini.pendek cerita memang dah macam klinik sendirilah lebih kurang.sebenarnya selalu takut jumpa dentist sebab mesti kena tegur "you didn't brush your teeth properly" "your gums are bad" "there are plaques under your gums" "you didn't floss your teeth" and bla bla bla bla
itu sebab utama lah.tapi dengan bantuan beberapa produk bukan kecantikan tapi untuk penjagaan mulut alhamdulillah my gums getting better and doctor cakap dah improve a lot.mari saya kenalkan sahabat karib saya;



combination of these three…