Saturday, December 3, 2011

Ombak Rindu
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"Assalamualaikum 


Dear blogger.com, please make an application for iPad as soon as possible. Thank you. 


Berbalik kepada tajuk asal diatas. Ya, saya telah menonton Ombak Rindu pada hari kedua tayangannya. Berapa bintang? 2.5/5 sahaja. Kenapa? 


 Kerana .... (Ini pandangan saya mungkin bukan pandangan awak) 


Jauh lebih seronok membaca novelnya. Memang akan ada yang cakap mana mungkin beratus mukasurat novel di buat 2 jam filem. Tapi sekurangnya ada klimaks dalam filem tersebut. Tanya pada mereka yang menonton bagaimana plot filem itu? Jika ditanya pada saya apakah kemuncak penceritaan dalam filem ini? Entah. Boleh jadi ketika Pak Dolah memberitahu Hariz siapa dirinya sebenar. Atau mungkin ketika Hariz kemalangan? Atau mungkin ketika Hariz benar-benar mula menyayangi Izzah? Anda tonton dan jawab sendiri.


Tetapi Osman Ali sangat bijak memilih lokasi penggambaran. Kagumnya saya dengan pemandangan-pemandangannya. Rumah Hariz dan Datuk Sufiah yang cantik. Sawah padi menguning. Bukit tersergam. Pemandangan senja kemerahan. Memang SubhanAllah. Tahniah Osman Ali. I like your style lah!

Lihat sahaja poster filemnya.
Tipu katakan tak ada setitik pun air mata saya menitis. Tetapi menangis bukan Kerana cinta Izzah kepada Hariz Tetapi Kerana sakitnya Izzah bila dipukul Hariz. Kenapa itu tontonlah sendiri nanti Ada pula yang marah. Dan filem Ini penh dengan aksi romantis Izzah Dan Hariz. Memang umum ketahui kemampuan Aaron Aziz membawa watak lelaki kaya yang romantis dan gentleman dan kebolehan Maya Karin menghayati watak tak perlu dipertikaikan. Skrip yang ditulis juga bagus. Ya, memang bagus. Semua orang Ada pandangan masing-masing Dan Ini pandangan saya. 


Selamat berhujung mingu. Dan selamat berkerja. 
Take care.0 comments:

 
template by suckmylolly.com