Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

butterscotch

haa..akhirnya dapat juga makan roti butterscotch kat shah alam ni.dah berapa bulan kat sini baru dapat jumpa,beli dan makan.rindunya bila tengok roti teringat dekat rumah.sesiapa yang tak pernah makan lagi silalah cuba.mesti hendak lagi.hari ini lagi sekali memang memenatkan.from 10 a.m till 10 p.m.i wish im a supergirl that will never feel tired or give up or anything else.tomorrow tak tahu lagi balik pukul berapa.tak apa lah bukan saya seorang sahaja yang penat.pasti ada lagi rakan-rakan lain yang lebih penat.

esok pagi ada ujian membaca mandarin.diikuti dengan kuiz antifungal dr.kala.sekarang saya harus study antifungal supaya tak terkial-kial hendak menjawab soalan esok.mandarin pun takut juga tapi tak apa,kita dahulukan antifungal.hehe.duibuqi laoshi!

btw,im still looking for suppliers untuk dedication for our dinner.tolonglah doakan dapat jumpa and confirmkan dengan supplier by this weekend.im very worried about it lah.ada sesiapa yang mahu ambil tempahan cupcakes dari kami dan ta…

letih

hari ini sangat penat
dan mungkin hari-hari yang akan datang juga

maka sekarang saya mahu tidur dahulu dan berharap dapat bangun sedikit awal untuk meneruskan kerja-kerja yang tertangguh.

kalau rasa-rasa kamu tak dapat tidur atau baru mahu tidur,tolong bangunkan saya pukul 4.30 pagi.atau 5.30 pun dah cukup baik.terima kasih!

saya mahu makan kebab.saya lapar!

Room With A Global View

saya di RGV sekarang.menggunakan perkhidmatan wireless UiTM dan mengimbau kenangan semasa study final exam semester lepas.haha.
sebenarnya tadi kami main sepak-sepak bola di pusat sukan kemudian datang RGV untuk latihan senamrobik yang akan dijalankan semasa OPKIM sabtu ini.
nasib baik bawa laptop maka dapat buat separuh jalan lab report pharmaceutical analysis.

sebenarnya tak tahu pun mahu tulis apa.lupa pula.kawan saya kata blog ini saya punya jadi boleh tulis mengenai apa-apa sahaja.

esok pagi saya dan kawan-kawan ditugaskan menjaga booth fakulti pukul 8.baru ingat boleh bangun lambat atau ke tasik berjogging dengan kawan-kawan tapi apakan daya.insyAllah ada masa lain untuk saya ke sana.marilah ramai-ramai ke hari terbuka UiTM.seronok sebab ada banyak brochures and gula-gula boleh dapat free.hehe.

kami ada dua design button baru.warna hijau dan pink.thanks kawan-kawan sebab ramai yang beli.tak sangka pula ramai yang suka design tersebut.insyAllah kalau ada permintaan yang tinggi kami ak…

uhh.monday is coming

esok sudah hari isnin.
monday blues akan mula menyerang kerana isnin itu sendiri tidak pernah menarik.tidak adak kelas yang seronok melainkan test yang bakal ditempuhi.tidak ada aktiviti menarik melainkan hari bertemu pelanggan di menara saas.semuanya biasa sahaja seperti 7 minggu yang lepas.can i have something special tomorrow?

hari ini ahad.
dan seronok kerana dapat memasak.menyediakan cucur bawang dan ikan bilis untuk breakfast.i love to call it kodok bawang.tak kisahlah orang lain suka ke tak dengan nama itu.and mak,i finally made kuah kacang.im desperately want to eat ketupat and kuah kacang.so,nak tak nak kenalah buat sendiri.kalau ada sate pasti lebih sedap.and ketupat itu pun beli instant sahaja.dah makan-makan teringin pula nak ketupat daun palas tapi itu semua nafsu-nafsu yang tak patut dilayan.kalau ada yang mahu merasa kuah kacang itu silalah beri tahu sebelum habis sebab nanti saya malas mahu masak lagi.haha.

malam ini harus belajar marketing.
esok ada test kawan-kawan.janga…

seminar industri pelancongan

another day spend in a ballroom and do nothing.what a tiring day but still i can get some new information from the seminar.i dont know why certain people love to attend seminars.maybe because i cant really understand what they’re talking about.so,overall its not so bad just i fall asleep during the 3rd panel for sidang panel 1 present his speech.hopefully nobody took our picture lah.haha.but foods are delicious.for lunch there are about 6 types of lauk.itu tak masuk dengan mushroom soups dengan desserts and salads lagi.you’re right edy.makanan memang sedaplah.basically,my saturday dah habis pun.and esok another task to do.hari bertemu pelanggan stuffs.i hope my friends can help me lah.susahlah kalau tak ada orang available mahu tolong.tonight my target is to finish chapter 3 marketing.janganlah tertidur lagi macam selalu.cik affiza,thanks again for being there as a friend.i never thought you’re really understanding and so cool.but please tell me if you’re mad at me okay?im so tired bu…

weekend

esok hujung minggu
tapi bererti ke hujung minggu kami?
macam biasalah ada sahaja aktiviti bila tiba hujung minggu.
esok bersamaan hari sabtu kami akan ke dynasty hotel
ada seminar pelancongan kalau tak salah
hopefully,seminar yang best dan tak membosankan

isnin masih ada lagi satu test untuk dihadapi
harap-harap ini yang terakhir untuk beberapa minggu akan datang
tapi masa memang cepat berlalu
sedar-sedar dah minggu ke lapan sekarang
ada enam minggu lagi sebelum final exam

dan aku rindukan kawan-kawan aku
cepatlah balik semua
aku nak gelak-gelak sampai puas hati
kita lepak-lepak sampai pagi
cepatlah pulang!






a trip to Pharmaniaga

today is the opening ceremony for Dynamic Diction Day
but unfortunately i can't attend the ceremony
we're having a trip to Pharmaniaga at bangi
memang best pergi kilang tu
and baru dapat tengok actual machines yang guna to produce drugs and how the drugs are stored,the raw materials,the GMP and so many things la

yes.i let you go already
and now im free
not really like a bird but its like im having a little bit time for myself
maybe to recover back from everything
and gain my spirit to study harder this semester

dont worry friends im still available if you need my help or idea
another test tomorrow
hope i have enough time to make sure i memorize everything
jangan mengantuk Izzati!

thinking of having Dominos for dinner?hmmm..

owh ya,
to my friend yang kurang sihat
kami doakan anda cepat sembuh dan balik ke shah alam cepat
jangan lupa makan ubat and have a good rest

i love you!



bye bye

aku dah buat keputusan malam ini
esok aku akan selesaikan semua
aku tak mampu nak buat kerja-kerja ini
dah sah-sah memang tak ada bakat langsung

bukan aku tak boleh terima kritikan
tapi memang aku tak boleh buat
hasil kerja tak akan sama dengan yang berbakat
seperti orang lain
baik bagi pada orang yang berbakat dan boleh buat

dan maaf
aku rasa terlalu banyak tugasan membuatkan aku rasa tertekan
dan aku bukan mahu meninggi suara pada sesiapa
aku harap kamu faham

Zahirah Zaharuddin

hari ini 17 februari hari lahir zahirah zaharuddin
Happy Birthday!

semoga panjang umur dan murah rezeki



yeeehuuu!!!!

tadaaa...
marketing test tomorrow postponed
im soo happy but dont worry amy.
im going to accompany you study marketing tonight.

im not ready for the test yet but insyAllah i'll next time
i'll study hareder this time

as reminder,
we've to go to the talk by dato farid redzuan at pusat islam on tuesday 4pm
and wednesday we've trip to pharmaniaga.
im going to miss out the opening ceremony for Dynamic Diction Day.
huhu.

modules

hujung minggu dah habis
esok sudah mula minggu baru
esok isnin
ada test MKT 420
dan seperti biasa aku belum habis study lagi

maaf blog
akhir-akhir ini memang aku sibuk
cuma hujung minggu ini kesedihan mengenai test-test dahulu dan presentation yang mengecewakan sedikit terubat
walaupun modul-modul LPPKP itu kurang berkesan pengisiannya
tapi aku rasa lebih rapat dengan teman-teman

memang penat.bak kata orang kampung bersapau dari pagi sampai petang
tapi aku rasa gembira.seketika masalah aku hilang
aku belajar untuk bergaul dan menerima pendapat orang lain
sampai satu masa kita perlu belajar untuk berubah
bukan terusan menyalahkan orang lain

apa yang aku katakan ketika ice breaking tadi sangat benar
jika kamu mahu selamatkan aku,terima kasih aku ucapkan
aku sayang kamu semua
jika kamu mahu ajak aku mengembara,boleh
aku sudi temankan
jika kamu mahu aku menjaga duit RM 1 juta,pasti boleh
aku akan pegang amanah kamu

kepada kamu
aku sudah belajar menerima keadaan
cuma aku harap kita boleh berbual seperti mana deng…

another day

nazeera,
finally i ate ghee tosai.but still cant beat my garlic naan la.hehe
dont worry we still can eat ghee tosai when you come back okay?

today i finished another test and mandarin quiz.
i didnt do well in both.i know because silly mistakes in the quiz.
i really cant remember the sign for the phrases.i just get half mark for each phrase.next week have to remember it no matter what.
for the test i dont know why im so tired last night and i cant remember what i've studied.this is another day in my life.

and tomorrow whole day in faculty for the modules.
from 8 to 6.wow.sunday will be like this too.
so,have to manage time very well.
and hopefully can follow whatever i planned.

thousands of words i wish i can put it up here
but i know the right times will come.

thanks for the supports friends.
i love all of you!

goodnight people!

sad day

this is my 100th post
but im not as happy as i should be

everything doesn't seems to turn out smoothly
it starts from yesterday
tickets are sold out
how frustrated i am.i really want to go and watch the theater
but still i have to think about today presentation
so,doesnt have much time to think about it

and today
it supposed to be a good day but my presentation really bad
i cant answer even a simple question
and the worst is my presentation will affect others marks also
i cant stop thinking about it
i feel guilty friends.im sooooo sorry about that.
i think i have done the best but im wrong
i should listen to what you told me last night
i believe apa yang berlaku pasti ada hikmah
tapi i cant imagine my effort before this sama macam tak buat apa-apa pun
macam tak belajar apa-apa regarding my topic

tomorrow ada test chemotherapeutic drug
and me
satu nota pun tak habis baca lagi
quiz mandarin punya vocabs pun tak hafal lagi

Ya Allah,
tolonglah hambamu ini
im stealing my lunch time to write here
honestly im so …

Nur Farhanah

happy birthday!

wish you all the best and good luck

you're 20 now.and im still 19.jangan jealous.
hehe





we're still waiting for your facebook account!

hello there

alhamdulillah finally berakhir juga test pharmaceutical analysis.tapi agak kecewa sebab example dalam nota pun boleh salah juga.sepatutnya boleh free-free dapat markah.hopefully masih ada belas kasihan dalam menanda kertas tadi.im having a hectic weekend and i know its going to be like this until the end of this month.

owh ya.this morning i heard they're going to extend another day for PGL III which is on the 22nd February.so,i want to go!
we plan to buy the cheapest ticket as abah said people in Gaza tak makan and i want to spend money pergi tengok teater pula.i hope there are still tickets for us lah.im addicted to leona lewis song already.i dont mind to repeat that songs hundreds time a day.

friday there'll be another test and mandarin quiz.so another 3 chapter of vocabs and 12 chapter of notes excluding prof weber's notes.i wish i have time to write any post everyday but it seems so difficult to do.lucky we dont have to submit report for mr.tommy's assignment.lepas sa…

The Best You Never Had

I was so in love with you
There was nothing I could do
Wouldn't give me the time of day
Now you wanna be with me
You say you wanna be with me

You said I was the best
Gave your love out to the rest
There was nothing I could say
But now it's going good for me
You say you wanna be with me... now

And you're telling me that
I am where it's at
But I ain't havin' none of that...

Because I told you you'd live to regret it,
Now I don't wanna make you feel bad,
But when it comes to me just forget it,
I'll be the best you never had,
You put me through so many emotions,
Now baby it's your turn for that,
Cos in your empty heart I have left a mark,
The best you never had

No, No, No

You saw me as a friend,
Baby I don't want revenge,
But if you must know the truth,
What you didn't see in me
That's what you will never be - no,
When your telling me I always was the one,
I feel your desperation

Back rubs... Good love... My stuff
That's what you missed out on
My tou…

adik Zulaikha

coming back from SACC, nad told me about a blog
blog mengenai arwah adik zulaikha
as usual my habit baca blog tak akan lari ke mana
within a few minutes i read till the latest entry

sungguh aku kasihan sama mereka
apatah lagi pada bayi mereka
how can there are still people yang menjaga bayi tanpa belas kasihan
aku tak pernah merasa lagi kesusahan melahirkan dan menjaga bayi.tapi aku sendiri punyai perasaan tak sampai hati untuk berlaku kasar terhadap bayi.

aku doakan semoga arwah zulaikha tenang di sana
dan semoga kehilangannya terbela
Al-Fatihah untuk arwah




garlic naan

my dinner a.k.a supper tonight is garlic naan
as usual after meeting or study at RGV we'll lepak-lepak di Restoran Hakim kegemaran semua yang paling hampir dengan rumah kami
actually,bila duduk ramai-ramai macam-macam cerita keluar
but tadi first time mencuba garlic naan
not so bad lah.haha

btw,finally dapat juga makan Duran Duran
my favourite donut di Big Apple
hari ini makanan yang dimakan semuanya meninggalkan bau yang sangat kuat
daripada durian sehinggalah ke garlic
tapi semuanya sedap tau.harus dicuba!

malam ini aku mahu berusaha siapkan assignment mr.tommy
owh.banyaknya kerja
tapi jangan risau wahai blog
aku tak akan lupakan kamu dan aku sayang kamu lebih lagi

dan aku dah lama tak rasa lega macam petang tadi
i need somebody to talk
and malam ini aku rasa seronok walaupun tak ada apa yang pelik pun
yang penting aku dapat cakap dengan azneeza md.nayi
rindunya sama kamu!

kawan-kawan,
selamat menyiapkan assignment Mr.Tommy!



Anak-Anak Gaza

anak-anak itu
kasihan pada mereka
terbiar kaku
terbiar layu

anak-anak itu
tidak mengerti apa yang berlaku
mereka hanya mangsa
yang mampu memerhati

kasihan pada mereka
kesan-kesan fosforus itu
bisa menganggu
malah
mampu membunuh mereka

anak-anak Gaza
sabarlah kamu
ketahuilah kami di sini
sentiasa mendoakan kamu

semoga doa kami untuk kamu
memberi sejuta kekuatan
memberi ribuan keimanan
untuk kamu tabah
kamu kuat dan sabar
dalam menghidupkan kembali
bumi Gaza ini



owh, blog!

aku rindu untuk menaip di blog
tapi aku semakin sibuk
betapa sekarang aku tahu mengapa pepatah mengatakan
masa itu emas

alhamdulillah
tadi selesai test surfactant.dan aku telah mencuba sehabis baik
semoga dapat keputusan yang cemerlang.insyAllah.

tadi juga aku selesai membuat tutorial pharmaceutical analysis
aku tak suka pegang mikrofon
aku takut.nanti pasti menggigil
tapi aku mahu jadi pemimpin maka harus berani
betul kan?

dan aku rasa beban semakin banyak akhir-akhir ini
dengan test-test yang mendatang
dan tak lupa ujian-ujian dari Allah yang mencabar
aku perlukan kekuatan dan semangat

owh ya
terima kasih kepada kamu.kejutkan saya pagi tadi
semoga esok jangan lupa buat lagi
dan hari ini kamu tak mahu telefon lagi?
salam perkenalan untuk kamu
dan
saya Izzati.

Big Apple

today ada presentation about Big Apple in marketing class
although kami baru dapat assignment itu semalam
we managed to do it very well and i love my group members
thanks to nad,bed and kak naa for the slides
to hanah for redesigning the presentation
finally we managed to get the tallest prize.pringles.

and now im eating yogurt perisa vanila
never know that calci yum ada perisa vanila
just bought pack of 8 and inside got mango,strawberry,grapes and vanila
sounds weird but hopefully rasanya tak pelik lah

currently im back to the unknown state.unknown feelings.
i dont know why but maybe because tomorrow is wednesday
or because im tired lately
class until 5.30 today
still haven't finish study surfactant
haven't done my tutorial
and now im writing in my blog.haha

one more thing.i cant decide either i really want to go to
Jason Mraz concert or not.
somebody help me please.


night of fireworks

bunga-bunga api itu masih tak berhenti lagi
banyak.memang banyak.
ibarat sekeliling klang itu dipenuhi kilauan bunga api

ada apakah malam ini?
apa mereka meraikan serangan semula Israel terhadap Gaza?

akhirnya aku siapkan juga kerja rumah MKT 420
aduh.nasib baik esok kelas 10.30
tapi sehingga pukul 6 aku akan menetap di fakulti

dan esok semoga aku tidak lupa untuk membuat pengumuman tentang
kelas-kelas dan ujian untuk PHR 472
ingatkan aku jika terlupa ya!

aku nantikan Buku Merah dari kak fynn
thanks kakak sebab boleh poskan!

selamat tidur semua!


atuk

semalam genap 8 tahun atuk pergi.31 januari 2001.

aku rindukan masa-masa lalu dengan atuk.betapa kami sangat sedih kehilangan beliau.tapi aku kasihankan along kerana emak dan abah tak sanggup beritahu along kehilangan atuk.mereka takut along sedih dan akan pulang ke rumah.maklum sahaja along baru sebulan belajar di SMSAH.nasib baik aku hanya di melaka.

kedatangan abah ke kelas ketika Ustaz Adnan mengajar memeranjatkan aku.memang jarang emak atau abah muncul di kelas mencari aku.kebetulan ustaz adnan seorang warden maka tidak perlu aku bersusah payah mencari tandatangan untuk keluar.abah kata atuk meninggal.tapi aku tak terbayang bahawa atuk yang bernama Mustafa bin Taha yang meninggal.sesungguhnya aku baru berjumpa atuk hujung minggu yang lalu.maknanya baru 3 hari aku tidak bertemu dan atuk telah pergi tinggalkan kami semua.

ketika turun tangga sampai ke dalam kereta aku menangis.aku sedih.aku sayangkan atuk.atuk faham cucu-cucunya.atuk belikan baju raya untuk kami setiap tahun.atuk jemp…

bulan dan matahari

bila bulan itu bicara
mata nya hiba
aku terkesima

dia seolah-olah mengerti
dan memahami
isi hati ini

aku harus mengerti
hidup penuh dengan duri
bukan indah seperti mimpi

bila si matahari berkata
dia tersenyum gembira
seperti tiada apa-apa

tapi tahukah kamu
dia simpan semuanya
hanya untuk berbakti kepada kita

pernah kita mengerti?
atau cuba untuk memahami?

berusahalah!