Skip to main content

modules


hujung minggu dah habis
esok sudah mula minggu baru
esok isnin
ada test MKT 420
dan seperti biasa aku belum habis study lagi

maaf blog
akhir-akhir ini memang aku sibuk
cuma hujung minggu ini kesedihan mengenai test-test dahulu dan presentation yang mengecewakan sedikit terubat
walaupun modul-modul LPPKP itu kurang berkesan pengisiannya
tapi aku rasa lebih rapat dengan teman-teman

memang penat.bak kata orang kampung bersapau dari pagi sampai petang
tapi aku rasa gembira.seketika masalah aku hilang
aku belajar untuk bergaul dan menerima pendapat orang lain
sampai satu masa kita perlu belajar untuk berubah
bukan terusan menyalahkan orang lain

apa yang aku katakan ketika ice breaking tadi sangat benar
jika kamu mahu selamatkan aku,terima kasih aku ucapkan
aku sayang kamu semua
jika kamu mahu ajak aku mengembara,boleh
aku sudi temankan
jika kamu mahu aku menjaga duit RM 1 juta,pasti boleh
aku akan pegang amanah kamu

kepada kamu
aku sudah belajar menerima keadaan
cuma aku harap kita boleh berbual seperti mana dengan orang lain
tapi tak apalah
tak penting pun
dan aku tak mahu susahkan kamu pun

selamat belajar semua!
saya sayang kamu!



Comments

nazeera said…
heyy

i love ur cute-o rhino pixx....!
i took it!

heheh
izzati said…
nazeera,

i stole it from somenody's blog or myspace im not so sure..
thanks to him/her la..

hehe

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…