Skip to main content

Room With A Global View


saya di RGV sekarang.menggunakan perkhidmatan wireless UiTM dan mengimbau kenangan semasa study final exam semester lepas.haha.
sebenarnya tadi kami main sepak-sepak bola di pusat sukan kemudian datang RGV untuk latihan senamrobik yang akan dijalankan semasa OPKIM sabtu ini.
nasib baik bawa laptop maka dapat buat separuh jalan lab report pharmaceutical analysis.

sebenarnya tak tahu pun mahu tulis apa.lupa pula.kawan saya kata blog ini saya punya jadi boleh tulis mengenai apa-apa sahaja.

esok pagi saya dan kawan-kawan ditugaskan menjaga booth fakulti pukul 8.baru ingat boleh bangun lambat atau ke tasik berjogging dengan kawan-kawan tapi apakan daya.insyAllah ada masa lain untuk saya ke sana.marilah ramai-ramai ke hari terbuka UiTM.seronok sebab ada banyak brochures and gula-gula boleh dapat free.hehe.

kami ada dua design button baru.warna hijau dan pink.thanks kawan-kawan sebab ramai yang beli.tak sangka pula ramai yang suka design tersebut.insyAllah kalau ada permintaan yang tinggi kami akan tempah lagi.

esok saya sepatutnya berjumpa dengan supplier cupcake.cik yani.harap dia tak lupa janji temu kami di menara esok.dan esok juga adalah hari selasa yang penat bagi kami.ke menara dari pagi dan kelas sampai pukul 6.mampukah kami?

tak ada orang mahu belanja saya makan kebab?haha.saya dah lama tak ke pasar malam.siapa-siapa yang ternampak kebab tolonglah belikan dan hantarkan ke kondominium kristal ya.terima kasih!

saya sayang kamu!

Comments

berus jamban said…
nak kebab gak weyh!!!

favorite aku tuh....

tak kisah ayam atau daging...

mengidammmmmmmm!!!!
izzati said…
berus jamban,
cepatla balik malaysia.blanje aku mkn kebab..hehe
berus jamban said…
knape aku pulak yg nk kene blanja...
aku yg mngidam ni....
aku pegi batu belah batu brtangkup nak?
izzati said…
berus jamban,
haha.pergilah carik batu belah batu bertangkup.oklah,balikla mlysia.kalo ade duit aku blanje.

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…