Skip to main content

bongek


saya sudah balik ke bongek untuk beberapa hari.bongek itu nama kawasan saya tinggal.di mozac dulu azneeza itu suka ejek nama bongek siap boleh cipta nama lagi berkaitan dengan bongek tu.nasib baik nama betty lebih sedap didengar dan acap kali digunakan.kalau tidak jaga kamu azneeza.daing tawi takku lupa.haha

esok kami akan ke destinasi percutian wajib apabila ke tronoh.mungkin untuk kali terakhir tahun ini kerana kekanda kesayanganku itu akan menjalani internship di melaka sehingga tahun depan.maknanya boleh makan aiskrim dan buah jambu di r&r tapah esok.yeay!

minggu depan akan pulang ke shah alam kembali untuk mengangkut semua barang-barang yang setakat ini sudah berada dalam 5 kotak.mungkin memerlukan lagi 3 kotak untuk mengangkut semuanya.bilalah barang-barang mahu jadi sedikit.dari dulu sampai sekarang mesti penuh sekereta bila pulang bercuti.

paling seronok balik rumah dapat makan sedap.dan lebih memeranjatkan apabila ada 2 ulas durian disimpan untuk saya.walaupun hanya 2 tapi tetap bermakna.dan sejak pulang dari melbourne saya mengalami masalah tidur yang sangat kronik.pantang tidak ada kerja pasti tidur.dalam bas,atas sofa,dalam kereta,sambil tengok tv.nasib baik tengah memandu tak terlelap.ini bukan masalah jet lag lagi.ini sudah menjadi hobi rasanya.=)

sekarang mahu solat dan buat apa yang patut.mata sudah mengantuk sebenarnya kerana seharian tidak tidur.saya ucapkan selamat malam kepada semua.jaga diri baik-baik.kalau ada sumber internet saya postkan entry baru di mana-mana.

take care and i love you!

Comments

iNn said…
betty...u so..so... don't have to mention daing tawi here ok...haha..
haha....ABONG..a name that i used to call u..haha...not really used to..coz it's in my phone list...haha...ABONG ABONG ABONG!!
i like!! :D:D:D

bet...i'm telling u...i miss u guys to death!!

bile u guys balik je..i've to put myself on books n lecture notes...
sigh!!! :(
eQeEn si rAma2! said…
mari ketemu di tronoh???
huu..
sle lawat saye juge~
izzati said…
eqeen,
sy ke tronoh esok tp pasti sekejap shja di hadapan v5.haha.rutin biasa disitu mengangkat brg..

eqeen di v5 juga ke?
izzati said…
INN,
im so gonna kill u when we meet later..haha..jaga ko daing tawi..

me too..hello,awak tu ada exam okay.sila pergi study.haha..

cepatla masa berlalu and u can come back during summer.and we can lepak2 together lg..=)
mrberett said…
ehh..btol ke ada tempat nama bongek???
izzati said…
mrberett,
betul x kn saya tipu pula.dlm ic terang-terang tertera perkataan bongek.haha.x percaya ke?
Anonymous said…
aBONGek ke?
iNn said…
to Anonymous...yess....abong comes from the word BONGEK....root word die BONGEK..haha...:D

xbrape sedap....tp..nk gak pnggil betty cam2.. :D:D
Anonymous said…
ok pe ABONGek..pgl bong pon ok..mcm cite kat tv tu
izzati said…
inn,
seriusly im gonna kill u.i want 10 pieces of max brenner chocolates okay!!anda telah memberitahu anon itu asal usul nama bongek..

pergi study okay!haha

anon,
sila jgn panggil abong mahupun bong sbb bunyi sgt x sedap.betty masih boleh diterima lagi.
Anonymous said…
betty tu mcm lain gile je..x seswai aa..BONG kire ok aa..mengenang jasa BONGEK tempat kelahiranmu
izzati said…
anon,
awaklah org pertama ckp betty tu x sesuai setelah 8 thn mereka panggil dgn nama tu.haha.

tp saya lahir di seremban maka bong tu tak perlu diabadikan.
Anonymous said…
hm tp ok laa betty tu..mcm cite betty jugak laa..due2 pakai pendakap gigi :P
izzati said…
mr.anon,
pendakap gigi?lepas ni mahu pakai cermin mata besar pula.haha

baru bgn ke mr.anon?
Anonymous said…
seswai2...baru leh jd betty btol2
izzati said…
anon,
haha.tunggula kalo dh x de keje nnt
Anonymous said…
bukan skang pon xde keje ke? tgh cuti kan?
izzati said…
haha.xknla tbe2 mahu tkr cermin mata jd besar.mahu kena bebel nnt.

ye saya tgh cuti.tp byk lg keje lain kena buat rasanya.
Anonymous said…
hohohohoh..betul betul betul
izzati said…
haha.have a nice day mr.anon!
Anonymous said…
malam lg laaaa
berus jamban said…
muahahahaha BONGEK!!!!
izzati said…
skrg dh pg okay?cpt2 bgn la.
izzati said…
berus jamban,
bongek ni lama tertunggu2 bila anda mahu smpai ke sini.haha.dr dulu smpai skrg masih x dtg2 lg
berus jamban said…
tunggu aku beli helikopter r....
mane bleh naik kereta masuk bongek...
erkkk....hehehe
izzati said…
haha.bkn stakat helikopter malah ko kena beli sampan atau rakit baru boleh smpai bongek. =D

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…