Skip to main content

rumahku


semalam baru pulang ke rumah dari tronoh dan cameron highland dan masih tidak ketemu dengan hujan walau setitik.tetapi sekarang langit sudah mendung dan ada bunyi guruh kedengaran.harap-harap hujan turun sekejap lagi.sudah beberapa minggu panas sungguh bumi ini.

Ya Allah,turunkanlah rahmatMu.

hari ini bangun pagi dengan semangat membara untuk menyiapkan tugasan yang diberi.dan akhirnya berjaya!tinggal dua tugasan lagi untuk disiapkan dan sudah lama tidak memasak rasa seronok dan excited pula hari ini.tak tahulah apa rasa sayur itu.nampak macam sedap.

cadangannya esok mahu balik ke shah alam.tapi semua bergantung pada keadaan dan kerajinan.dan hajat mahu mula menonton house masih tergendala.nanti bila sudah settle semua benda boleh mulakan maraton menonton siri-siri yang tertunggak.

semoga hari kamu ceria dan gembira juga

jaga diri baik-baik

Comments

Encik Jurassic said…
hey2,dari tronoh?
shah alam?
bnyknye rumah kamu~
pening bile cube memfigure out dimana tmpt tinggal kamu yg sbetulnye~
izzati said…
haha.dr tronoh mengambil brg2 my brother kemudian dkt shah alam itu rumah sewa yg dh dikosongkan..

tempat tinggal sebetulnya di bongek.hehe.rembau,n.sembilan..=)
Encik Jurassic said…
aisee.
patutlah,kn senang cmtu.
settle sume,tak berbelit2~
amek brg bro?
sapekah bro anda itu?
mcm kenal je?
izzati said…
hehe.x prasan plak ayat tu boleh mengelirukan..
mr.dobi tu lah abg saya.

rasanya mcm kamu satu batch kan?
Encik Jurassic said…
aisee,dah agak dah!
tapi kn,yang peliknye,u'r not linking ur bro's blog,sbb tu memule sy ingt die bkn abg kamu.
even kau tak follow pun blog die,hehe.
even die pun tak link blog kamu.
haa,pelik2~
izzati said…
haha.
x tau la apsal x link ke blog die.
even visit blog dia pun jarang...

tu la die pun sama x link kan..
hehe =)
Encik Jurassic said…
hmm,tulah korang.
pelik melik je.
ntah2 gaduh tak?
:D
izzati said…
haha..
kami tak pernah bergaduh cuma kurang mesra sbb jarang spend time same2 bile masing2 membesar di asrama...

mcm saje suke2 nk buat x tau die ada blog..hehee =)

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…