Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

Why I love this place?

Oh, wow!
Tak ada post langsung in 2015. Not good.
Never mind, sempena genap tiga tahun dekat Sabah, I decided to write something about here.
My life. My work. And everything.
Sorry for the broken English like how my research mates always said "our England not good".

I knew that feeling bila dapat tahu kena lapor diri dekat Sabah.
Nak drama lagi rasa dunia kelam seketika. Nafas terhenti.
Oh, come on adik. Sabah tu bukan dekat Kutub Selatan saaaaana.
2 jam 30 minit sampai KL dah, inshAllah kalau tak delay.
Berat hati. Seberat bontot yang dah lama tak pergi jogging tu.
Tapi, go and talk to your senior pharmacist. Bukan your colleague yang akan keep on pushing you down sebab diorang dapat dekat dengan rumah.
Now, its your time to make your own decision. Not your colleague.
Kalau tak ada apa-apa masalah atau halangan, pergi saja lah. Untung-untung lapor diri dapat Kota Kinabalu. Lagi untung dapat jauh sikit.

Dulu mula-mula datang, dalam hati dah hajat,
"duduk sini paling lam…