Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2008

the excuse is chemistry

Throw tantrums and argue the point, but teenagers may now have an excuse for their moody behaviour.A hormone produced by the body to calm itself down during periods of stress seems to act in the opposite way in teenagers, making them more anxious, according to research published in the journal Nature Neuroscience.When the brain experiences stress, it switches on receptors using a range of chemicals including the steroid THP. In adults and people who have not reached their teenage years, THP reduces anxiety. But researchers found that in adolescent mice it increased anxiety levels.
maka bukan salah aku kerana akhir-akhir ini
mengalami masalah emosi.esok kertas pertama peperiksaan.takut.tahniah saudara HariryAriffin kerana lulus peperiksaan.:)

sambung mentelaah.kenyang.later~~m3102541811

161 bahasa

Suk San Wan Keut!

Ravihi janmadinam aacharati!

Buon Compleanno!

Saeng il chuk ha ham ni da!

Alles Gute zum Geburtstag!

Joyeux Anniversaire!

Veels geluk met jou verjaarsdag!

Ois guade winsch i dia zum Gbuadsdog!

Gilotcav dabadebis dges!

Felichan Naskightagon!



selamat hari lahir kepada sahabat kami ashraf abdul rahiman
semoga panjang umur dan murah rezeki
selamat menghadapi peperiksaan akhir


ini hanya ada 10.ada lagi 151 cari sendiri.
later~~

m310254
2130

my dear kawan,

my dear kawan,

maafkan aku kerana tak pandai mengucapkan sorry.
aku terlalu ego untuk berbuat begitu.

terima kasih aku ucapkan kerana sudi menegur aku.
aku tak pernah menyedari apa yang aku lakukan itu salah jika kau tak beritahu.

walaupun mungkin kita tidak bercakap untuk seketika tapi ketahuilah hanya itu cara terbaik untuk aku menghilangkan rasa gundah yang bersarang.
i hope you'll understand.


my dear kawan,

terima kasih kerana sentiasa ada mendengar cerita-cerita aku.
mungkin kau juga bosan.
tapi tetap terima kasih juga.

aku tak ada cowok yang menjadi tempat untuk aku berceloteh.
aku hanya ada kamu semua.

kamulah yang menjadi penyeri hidup aku setiap hari.
kamu yang membuatkan aku menangis.ketawa.berduka.


my dear kawan,

aku,kau dan semua mungkin mahu peperiksaan tidak lama lagi.
maka aku doakan semua berjaya.

jangan lupa doakan aku juga.
kau dan kamu semua sentiasa dalam doaku.


my dear kawan,

aku tahu aku jahat.hodoh.
terima kasih kerana sudi berkawan.

jika satu hari nanti kamu semua ingin pergi.
tak…

^sigh^

marah?

bosan?

geram?

sakit hati?

cemburu?


setelah laptop ni cedera, hati aku lagi sakit sebab entah dari solok mana datang pulak virus bodoh yang menyerang.

tak faham-faham ke yang aku tengah pening mahu peperiksaan akhir ni?kemudian untuk menambahkan lagi kesakitan hati aku ini,setelah aku format kembali dan baru sahaja selesai menginstall beberapa software,jahanam aku punya cakera keras sudah tidak boleh buka secara normal.

mesti si script itu punya kerja.

ikutkan hati hendak aku baling sahaja turun tingkat 10 komputer ini tapi nanti nak pakai apa pula?
banyaknya dugaan.
semalaman hanya tidur satu jam.
bacanota-nota yang memenatkan.

aku geram dan rasa nak sambung tidur lagi.
selamat malam dunia!



aku sedang marah.lapar.
later~~

m310254
1745

*seronoknya*

MyAspire

okay sekarang komputer kesayangan ini cedera
skrin dia dah pecah tunggu masa je nak patah
adakah ini petanda sudah tiba masa untuk menukar komputer
harap-harap lah dia mampu bertahan untuk beberapa bulan lagi
kalau tak semua kerja susah nanti
takkan hendak menumpang komputer orang pula
mungkin jika blog ini tidak diupdate tandanya komputer sudah padam lah ye
jika yahoo messenger juga sudah lama tak online maknanya komputer ini sudah gagal berfungsi

keinginan baru sekarang hendak memiliki
Nikon D40 atau Canon SLR
cemburu sungguh melihat rakan-rakan lain mengambil gambar dengan cantik dan unik
bila lah akan tercapai cita-cita

minggu ini mungkin kali terakhir berhari raya
selepas ini harus kuatkan semangat untuk belajar
kertas pertama CTU553 khamis depan
doakan kejayaan kami ya!

aku rindukan rumah,emak,abah,adik,alang dan semua
aku tak mampu hendak pulang
ikutkan hati nak balik tapi nanti penat
wish i could drive a car right now and go back to my house
cepatlah habis peperiksaan
nak pergi Genting Highland
Cam…

..::oh, aku ditag::..

oh..terima kasih en.zulfahmi jemaatyang telah mentagged aku..
another good reason to write in my karutan-karutan ini..

Rules of the tag:-Link to your tagger and post these rules in your blog.Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

1. aku sangat suka marah.tapi jangan risau dalam hati je dan tak pernah lagi maki-hamun-caci-sumpah-seranah orang depan-depan.kalau marah simpan je dalam hati sebab tu sekarang aku dah bosan dengan orang lain sebab semua buat aku marah.kalau ada yang berjaya buat aku tak marah marilah kita cuba berkawan!


2. i love cats and hamsters but i hate their smells.
sangkar die kalau tak basuh,perghh confirm menyesal bela.haha.


3. dibesarkan dan tinggal di kampung.tak pernah bermastautin di bandar.kalau nak kata aku kolot pun terpulanglah.yang penting aku ada rumah sendiri dan aku berjaya sat…

nothing

rindunya nak menulis
tapi malangnya tak ada idea
dan kekangan masa
kalau boleh tiap hari nak tulis
tapi dengan ujian-ujian yang mendatang
peperiksaan akhir yang akan menjelma
penuhi undangan open house
belajar untuk ujian
gantikan waktu tidur yang tak menentu
semuanya membuatkan keadaan huru-hara
perasaan kacau-bilau
masa dah tak menentu
tak tahu bila semua ini nak tamat

akhir-akhir ini aku semakin addicted membaca blog
rupanya ramai kawan-kawan dan senior yang mempunyai blog
terima kasih kerana kalian memberi aku inspirasi unruk menulis
memberi aku idea dan azam untuk kekal menjadi seorang blogger
tapi majoriti blogger menulis dalam bahasa inggeris
maaflah bahasa inggeris aku tak sebagus mana
hanya mampu melalut dalam bahasa melayu sahaja
kalau tak alamatnya penuhlah dengan kesalahan vocabulary dan grammar
menangis mrs.ivy,pn.haniza,pn.norizah dan pn.amesah baca nanti
mungkin satu hari nanti akan aku belajar melalut dalam bahasa penjajah itu
akan aku pertingkatkan penguasaan bahasa-bahasa asing itu
mana tah…

13 Syawal 1429

hari ini 13 Oktober 2008
hari ini dapat kad raya dari Jepun (thanks adilah)
hari ini ada kelas SPSS
hari ini belajar immunology
hari ini ada presentation CTU553
hari ini kena berjaga malam

esok ada 2 test Peripheral Nervous System
esok ada kelas Management
esok tak ada kelas BEL
esok ada kelas tambahan Prof. Aishah

insyAllah jika esok masih bernafas.study.
later~~


m310254
1433



double cheeseburger

ahha..lamanya tak menulis
dah seminggu bertarung dengan nota-nota
juga dengan assigment2 yang tak siap2 lagi

hari ini ada jemputan ke open house
ada sesiapa yang ingin menjemput lagi untuk hari ahad atau minggu depan?masih tertunggu-tunggu juga ni

test2 minggu lepas memang selamat dibincangkan bersama kawan2
seronoknya kalau final exam pun boleh buat macam tu
tapi apakan daya.nama pun peperiksaan

shah alam memang musim hujan petang sekarang
semalam habis basah bilik dengan ruang tamu
adoi.kene tutup tingkap lah sebelum keluar rumah waktu petang

dah seminggu kene serangan kecil gastrik
adakah perut ni dah tak boleh terima makanan pedas langsung?
katakanlah tidak.apa rasa makanan kalau tak pedas
owh ya,adakah sebenarnya susu sesuai diminum apabila kene gastrik?kenapa semua orang suruh minum susu?

tekak semakin pedih.hidung mula berair.
adakah ini tanda-tanda yang suhu badan akan meningkat dalam beberapa hari in?huhu.
sistem pertahanan badan tolonglah berfungsi
bunuhlah semua pendatang tanpa izin ini

pagi …

...i'm back...

yes..i'm back..

balik kepada normal life..
balik ke shah alam..
balik ke uitm..yang jarang ada dihatiku..
balik ke DK-F..
balik ke fakulti farmasi..
balik kepada assignment yang tak siap..
balik kepada test yang melambak..
balik kepada FINAL EXAM yang menanti..

arghh..apsal la wujud final exam?
dah lah susah..jadual macam hampeh plak tu..
aku bukan komputer mahupun cip pintar yang boleh simpan berjuta-juta lemon maklumat..
aku manusia yang hanya ada otak kiri dan kanan..
ada dua mata dan dua telinga..
satu jantung dan hati..
dan banyak lagi anggota badan yang malas untuk dinyatakan..

hari ini 6 oktober..
Selamat Hari Lahir kepada amir,pedut dan helmi asyraf..
semoga kamu semua panjang umur dan dimurahkan rezeki..


mahu buat pathology.makan kuih raya.
later~~

m310254
2101






meu desejo

dean list for every semester (at least 3.0)control my temper
remove this ****ing bracesberjaga dalam kelasprepare more short notesstop talking nonsensetukar telefon bimbittukar komputer ribaimprove my english
jimat air dan elektrikbe more rational and maturedmanage time welllebih menyayangi our green environmentmungkin find a partner (tak lah penting sangat kot)
improve my writing skillsimprove my cooking skillsimprove my study skills

arghh.nanti sambung lagi.
later~~

m310254
1554