Skip to main content

..::oh, aku ditag::..

oh..terima kasih en.zulfahmi jemaat yang telah mentagged aku..
another good reason to write in my karutan-karutan ini..

Rules of the tag:- Link to your tagger and post these rules in your blog. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

1. aku sangat suka marah.tapi jangan risau dalam hati je dan tak pernah lagi maki-hamun-caci-sumpah-seranah orang depan-depan.kalau marah simpan je dalam hati sebab tu sekarang aku dah bosan dengan orang lain sebab semua buat aku marah.kalau ada yang berjaya buat aku tak marah marilah kita cuba berkawan!


2. i love cats and hamsters but i hate their smells.
sangkar die kalau tak basuh,perghh confirm menyesal bela.haha.


3. dibesarkan dan tinggal di kampung.tak pernah bermastautin di bandar.kalau nak kata aku kolot pun terpulanglah.yang penting aku ada rumah sendiri dan aku berjaya satu hari nanti.insyAllah.


4. angan-angan nak dapatkan license for pharmacist.supaya aku boleh buka seberapa banyak kedai ubat yang boleh.terutama dekat bongek.lepas tu alang-alang sambung belajar sampai PhD ambil Pharmacogenetic.


5. aku pernah di kunci di luar rumah kerana gagal menjawab soalan latihan matematik.perghh.nangis memang tak ingat dunia waktu tu tapi kene jerkah sekali terus diam.takut punya pasal.


6. seorang senior pernah mengirim salam maut sewaktu aku tingkatan dua.haha.ingat aku takut ke?waktu tu takut gak lah tapi dalam hati anda ingat anda bagus sangat ke sebab sekarang aku lagi bagus dari anda.


7. lesen P aku bermula 5 julai 2007 tapi hanya pada 30 september 2008 aku berjaya mendapat kepercayaan untuk memandu kereta di jalan besar.aku masih kanak-kanak lagi kot.


aku suka mereka bertujuh ini.selamat menjawab rakan.
mardhiyah
asak
h
anum
abg nazmi
izzah
miminapis
ameirulazraie

sekarang aku mahu tenangkan minda.pathology.
later~~

m310254
1119


Comments

lensahati said…
Salamullah'alaik...

Terima kasih kerana mengunjungi lensahati. Maaf ya, cuma saya tak berapa faham fungsi dan mekanisma Tag ini. Mohon pencerahan...
izzati said…
salam..

fungsinya mudah sahaja hanya ingin mengetahui 7 fakta tentang diri saudara..

cuma copy rules of the tag kemudian buat satu entry baru di blog saudara dengan menyatakan 7 fakta tersebut..
~fiOnAbEE~ said…
bet! senior mane ek yg kem salam maot tuh??? ak xigt la..ke ak xtaw..ase2 nye ak taw..sape ek?? haha
izzati said…
haha..

aku kene wkt kt toilet dlu beb..

die srh nana yg smpaikn..

aku rase minah yg dorm k dlu..

yg perasan comel tu tp bdn gempal2 sket..

nanti aku srh otak aku berfikir blk..

kah3...
~fiOnAbEE~ said…
aha! ak ase ak taw sape..yg org dok pnggil manje tu eh! gahgahgah! ye x? hahahha
izzati said…
hahaha..

aku rase ah..seriusly x igt name die..

mane ko tau ni bee??aku rase ko x penah kene dgn die kan..
~fiOnAbEE~ said…
ala...ak ase ko pnah btaw ak lu..tp xigt sape..then ble ko ckp minah dom k prasan comel..bdn gempal2..who else?? hahaha...*censored comment* :P:P:P
izzati said…
bgus2..ur memory still ok lg..

mati ah kalo kantoi ni bee..

tp name pun blog suke hati lah nk cp ape kan..malaysia kan negara bebas bersuara..haha

bee..ingt x mlm yg kite kene buat persembahan yg kite nyanyi lg "kotex" tu??

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…