Skip to main content

MyAspire



okay sekarang komputer kesayangan ini cedera
skrin dia dah pecah tunggu masa je nak patah
adakah ini petanda sudah tiba masa untuk menukar komputer
harap-harap lah dia mampu bertahan untuk beberapa bulan lagi
kalau tak semua kerja susah nanti
takkan hendak menumpang komputer orang pula
mungkin jika blog ini tidak diupdate tandanya komputer sudah padam lah ye
jika yahoo messenger juga sudah lama tak online maknanya komputer ini sudah gagal berfungsi

keinginan baru sekarang hendak memiliki
Nikon D40 atau Canon SLR
cemburu sungguh melihat rakan-rakan lain mengambil gambar dengan cantik dan unik
bila lah akan tercapai cita-cita

minggu ini mungkin kali terakhir berhari raya
selepas ini harus kuatkan semangat untuk belajar
kertas pertama CTU553 khamis depan
doakan kejayaan kami ya!

aku rindukan rumah,emak,abah,adik,alang dan semua
aku tak mampu hendak pulang
ikutkan hati nak balik tapi nanti penat
wish i could drive a car right now and go back to my house
cepatlah habis peperiksaan
nak pergi Genting Highland
Cameron Highland
Indonesia

aku rindukan kawan-kawan juga
azneeza cepatlah balik
affiza duduk kat indon diam-diam
adilah nak balik tahun depan
nadiah dengan umul baru pergi
pergi melaka nak keluar dengan yang lah



mari belajar hubungan etnik.lapar.
later~~


m310254
1204

Comments

~fiOnAbEE~ said…
ya rabbi..bet sgt2 ganas oke! perghhhh....
izzati said…
not my fault la..

dunno why die crack..sedey gile..

sob..sob..:(
izzahismail said…
mule2 i am not sure zati sape.
then,nampak picture hanah.
i remember she told stories about her friend.
nice to know you. :))
sorry about ur lappy :(
izzati said…
hehe..
aiyaa..tu ah lupe nk introduce diri..
hanah yg bg ur blog's url..
nice to know you too..:D

uhhu..hopefully it can survive la..:(
jaja said…
cpt2la dtg sini.npe la sumeorg sume syek suro ak dok kt sni diam2?apela slh ak
izzati said…
haha..ko x slh tp sbb ko dh slalu sgt blk maka ko kene duk sane diam2..
bg lah peluang org lain blk plak..

ye ah aku dtgla insyAllah 1hb nanti..
izzati said…
wahh..

ade yg mahu sponsor macbook ke?

kalo dpt mac book air ok gak..hehe:)
bad said…
izati, angkat nikon d70s keatas. sebab model2 bwk d70s tu xde motor, and agak payah nk upgrade later... sebab 'mereka' tu kene guna manual focus je kat lens2 selain dr kitlens..
izzati said…
bad,

nikon d70?
i will try to find the d70s but actually i didnt really know bout this camera.
seriusly br nk start learn from ABC bout this photography things..
anyway,thanks for the info..

p/s u just got ur new d70 ek?hehe:)
Anonymous said…
juallah komputer tu
izzati said…
anonymous,

ada byk kenangan laptop ni tapi mungkin akan mendapatkan laptop baru je kot..huhu..
Anonymous said…
klau saye beli iahz masih bley gunakannya
izzati said…
anonymous,

mungkin perlu penjelasan kenapa saya boleh gunakan sedang saya dah jual..

melainkn awak keluarga saya..hehe..:)

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…