Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

not at home

less than one hour im heading back to shah alam and tomorrow off to penang.
3rd of july insyallah i'll come back
and on the 5th have to register at puncak alam
and class will start on the 6th

my bag already full with clothes.hopefully enough for one week journey.
doakan keselamatan kami.
till we meet again.

take care!

****

menulis dengan emosi sebahagian dari aku

sekarang aku benci

terjaga pukul 4 pagi

seperti telah tidur selama 10 jam walhal 4 jam baru

dan mata menangkap ayat-ayat yang tak sepatutnya ditatap

lagi sekali aku benci

tolong hentikan kebencian sebelum jadi parah

terima kasih benci

tomorrow

im off to bed in a few more minutes.

tomorrow will be another non-stop journey from johor to bongek.
kalau tak banyak kereta maybe in 3 hours dah sampai.
last saturday banyak lori dan sangat tak smooth perjalanan.
kalau mampu i'll drive all the way back home.doakan perjalanan saya.

tomorrow mr.tommy sepatutnya bagi atikah poster untuk diprint and i hope he'll.
cause im worried if anything happen and the poster tak siap print ke.minta-minta lah semua berjalan lancar.lagi sekali,tolong doakan sama ya.

saya masih tidak beli souvenir for apps and i better look for it tomorrow.
got a blouse that im looking for.although its slightly bigger but i dont care.
and also stuffs for my sisters,juice for abah and nothing for along.sorry.haha.

and i think tonight saya telah tidak sengaja buat orang kecil hati ke merajuk ke cemburu ke saya pun tidak pasti.owh,im so sorry.i didnt mean it.seriusly.
maka,dont take it seriusly.okay?and please if you feel i shouldnt act like that leave me a message.i dont mi…

mimpi kamu

hello people....

akhirnya after 2 days without internet pagi ini tiba-tiba terlintas untuk connect to mana-mana wireless yang ada.dan finally saya telah berjaya menggunakan wireless bangunan sebelah.tumpang lalu sekejap ya encik.hehe.

dan malam semalam saya mimpikan kawan-kawan di mozac.umul,en,zulfahmi,maznah,ira,ned,adilah,abi.sesiapa yang tak masuk dalam mimpi tu maaflah.tak ingat semua orang pula.adakah disebabkan kamu semua hendak pulangg tidak lama lagi?seriusly rindu gila kat semua.we're gonna buka puasa sama-sama kan?somebody please organise for us!

i must go and take a shower now.

take care there and eat well okay?

miss you and love you!

friday again

hello there.how are you?what are you doing now?

lama sudah tak menulis.rasanya kalau tulis hari-hari pasti benda yang sama akan dicoretkan.tiada yang begitu menarik.melainkan durian dan manggis.

cuti semakin ke penghujung dan kotak-kotak juga sedang dikemaskini dengan barang-barang untuk buka semester nanti.ada sedikit rasa teruja ingin ke kampus baru walaupun rasanya tiada yang istimewa disana.sedikit lega bila dapat tahu boleh pilih housemates sendiri.=)

esok kena bangun pagi untuk kupas durian.maka kena tidur awal.sekarang.

selamat malam!

kampung

spend another night di kampung kerana esok ingin menjemput aunty di klia.mengikut perancangan selepas subuh akan bertolak.sepatutnya malam ini hendak tidur awal tapi bukan selalu lepak-lepak di kampung.dapat online sekejap pun jadilah.owh dan malam ini tajuk mereka hantu dan jin dan yang berkaitan.haha.kalau ramai-ramai tak apalah tak adalah takut sangat.

tonight no durians dan hanya tolong aqel habiskan kuah durian dan makan lauk durian malam tadi.hari-hari yang dipenuhi dengan durian.and i can't believe i gained nearly 3 kg at home.waaaaaa!can't blame anyone except durians cause its too high in calories and sugars.haha.after this please izzati,you have to walk and exercise and jangan makan banyak-banyak.maybe puncak alam is a good place to start.

and again don't know why im excited to go to johor although i know im going to have a non stop journey after that.i'll make sure i've time to eat sandwich at season cause only in johor i can find it.and gonna look for some…

benci benci benci

mengapalah internet connection macam **** ?
hanya boleh bukak youtube dan blog

sampai bila mahu jadi macam ini?
sign in mesengger pun tak boleh
separuh gila lah macam ini...

tolonglah...

dan akhirnya.....

akhirnya semalam keputusan itu keluar juga.mahu tak mahu tengok jugalah dah terpampang dalam mini transkrip itu.alhamdulillah alhamdulillah.walaupun gagal mendapat anugerah dekan seperti apa yang diimpikan tetapi harus bersyukur kerana berjaya lulus semua subjek.ingatkan usaha hari itu sudah mencukupi rupanya itu hanya secubit dari semangat dan tenaga untuk berjaya.

definitely,i have to study harder and smarter next semester.

dan pagi ini tiba-tiba memberontak.sudah lama tidak jadi begini.its spontaneous so i'm sorry people.its just me and you should understand.

today the plan is unpack all the boxes and pack something for APPS.next week my time table already full except wednesday and friday.and after that i'll start my journey till 3rd july.i've to get rid some clothes from my wardrobe.maybe i should donate it to some families.

have a nice day!

menanti

currently waiting for nothing.

owh,the exam's result will be out tomorrow.and i hope everythings will be okay.

i've some trouble updating my blog.i think too many things to write here till i dont know which one is the one.in the end i didnt write anything.poor me.everyday my new routine,looking for durians.and now im waiting for manggis and little bored with durians already.haha..

the best thing is i dont have to wear rubber bands between my braces anymore.i need another few months to remove this lovely braces.owh ya,nazeera called me right after my appointment.can't believe im talking to her cause i didnt know shes coming back this summer.girl,miss you so much!

i've only a few days to be at home.specifically until 20th june.after that i'll start my journey to travel all around malaysia.just kidding.not really around malaysia.only a few states.i hope everything gonna be okay and according to plan.i want to meet my friends too and i hope i really have time for that!

i ne…

kota supai

hari ini malaysia yang sedang mengalami musim panas dengan caranya yang tersendiri memang mampu mencatatkan suhu yang agak tinggi.kerana berada di dalam rumah atau dalam kereta masih terasa lagi kepanasannya.

di tengah-tengah kepanasan kami bersiar-siar ke kuala sungai baru.cadangan asal ingin suka-suka ke sana tetapi tiba di kuala linggi terjumpa sesuatu kawasan baru yang menarik.FORT SUPAI.nama yang jarang didengar tetapi rupanya salah satu kubu penting di melaka.

tiba-tiba malas mahu menulis.asalnya banyak yang hendak diceritakan.haha.rasa ingin berbual tetapi malas mahu menekan kekunci telefon.currently im happy now.thanks to a friend yang sangat-sangat memahami dan melegakan segala masalah yang terpendam.dan saya boleh menikmati saki-baki cuti dengan enaknya.yeay!

musim durian telah bermula dengan seronoknya tapi memandangkan ada appointment dentist minggu ini maka harus dikawal rasa ingin makan itu.cadangnya esok ingin bershopping dan lusa ingin keluar lunch dengan teman sekolah.ha…

sabtu

hari ini semua orang bertungkus-lumus menjayakan kenduri tahlil tengahari tadi
dan akhirnya semua orang kepenatan.setahun sekali sahaja.tak apalah.

esok masih dipenuhi dengan jemputan kenduri dan majlis perkahwinan.minggu depan juga begitu.kecuali hari ahad yang sudah mula sibuk dengan mereka yang ingin pulang ke kota dan ke asrama.

tiba-tiba lapar.tunggu nasi lemak pagi esok.jemputlah datang makan sarapan.
nasi lemak istimewa..




jumaat yang penat

maka hari ini hari jumaat adalah hari untuk bertungkus-lumus membantu memasak beberapa juadah untuk kenduri esok.hari untuk belajar beberapa perkara penting dalam hidup juga.dan kepenatan yang tidak terhingga dari pagi sampai petang.rancangannya hendak ke bulan awal malam ini tapi tak tahulah tiba-tiba sudah tidak mengantuk.sahabat saya hendak ke singapore esok dan saya sungguh cemburu.memandangkan saya akan ke johor 20 jun nanti maka saya sedang merancang untuk ke sana juga.ada sesiapa punyai masa lapang dan mahu bawa saya ke sana?jomlah...sudah bertahun-tahun saya tak ke sana =)

saya rasa ada sesuatu yang tersimpan disini dan perlukan seseorang untuk menelannya untuk saya.lagi sekali,ada sesiapa sudi menjadi tempat meluahkan kembali semua yang terperap disini?tolonglah..lama sungguh dia disini..

entry yang tak ada tujuan melainkan ingin mencari teman ke singapore.

selamat malam dan ...................

cerita hari ini

sudah pukul 11 baru dapat berita untuk hari ini
agak penting tapi tak tahu mahu beri reaksi apa.gembira seharusnya.
abstract yang di hantar for APPS has been accepted.
ini bermakna poster harus disiapkan dan nampaknya ada 3 tugas tertangguh setakat ini.sila selesaikan tugas-tugas anda!

jadi kesimpulan hari ini punyai malam yang gembira.
tolong jangan cuba rosakkan mood gembira malam ini.

selamat malam!


cuti sekolah

isnin lepas cuti sekolah mula maka adik-adik kesayangan ada di rumah menjadi teman bergaduh dan bertekak.haha.kereta viva telah dibawa lari ke masjid tanah.maka kegagalan saya memandu kereta manual telah menghadkan pergerakan dan pemanduan.bilalah mahu belajar bawa manual balik ni?aduh...

cuti sekolah bermakna masa untuk berkahwin.haha.tiap-tiap minggu punyai undangan perkahwinan kecuali 14hb nanti.malangnya hujung minggu ini telah dipenuhi dengan kenduri di rumah nenek pada hari sabtu dan rumah saudara pada hari ahad.13hb nanti masih ada lagi kenduri kahwin.makan makan makan.

sedih rasa bila ke sawah melihat pokok durian telah serkah sedahan.ada dalam belas-belas juga durian telah gugur tapi tak masak.insyAllah ada rezeki dari pokok lain pula.dan aktiviti mengambil buah dokong di kendong juga menarik sebab boleh makan buah tiap-tiap malam.siapa mahu mari datang ambil sendiri dekat pokok.saya tolong tunjukkan jalan sahaja.

i owe my mother an essay.baru siap 2 perenggan and malam tadi ken…

selamat bertugas

saya yang sedang bercuti

mengucapkan

selamat ber'intern' kepada rakan-rakan dan abang saya yang melapor diri di tempat masing-masing hari ini.selamat bertugas selama 8 bulan.sila kerja dengan baik-baik

dan saya harap dengan melompat tali saya tidak akan menjadi semakin pendek
haha

durian sudah mula gugur dan itu tandanya saya kena berhati-hati
haha

selamat malam semua!