Skip to main content

sabtu


hari ini semua orang bertungkus-lumus menjayakan kenduri tahlil tengahari tadi
dan akhirnya semua orang kepenatan.setahun sekali sahaja.tak apalah.

esok masih dipenuhi dengan jemputan kenduri dan majlis perkahwinan.minggu depan juga begitu.kecuali hari ahad yang sudah mula sibuk dengan mereka yang ingin pulang ke kota dan ke asrama.

tiba-tiba lapar.tunggu nasi lemak pagi esok.jemputlah datang makan sarapan.
nasi lemak istimewa..




Comments

Encik Jurassic said…
aihh,taksempat nak datang merasa nasik lemak istimewa.
rugi2~
:D
izzati said…
itulah kamu ni jauh sgt..
pos ekspress tak bertgs plak hjg minggu..=)
Encik Jurassic said…
hmm,tula sapal.
kalau malaysia cm singapura,kan senang?
kalau laa pos ekxpress cm kfc kn senang,buka 24 7?
hehe~
izzati said…
knape mlysia mcm singapura?
haha.abg posmen tu pun nk tdo..nnt mlm2 slh hntr plak bungkusan tu sbb gelap..hehe
Encik Jurassic said…
kalau malaysia mcm singapura,senang.
kecik je.
nk g memane ke,within 1 hour dah leh sampai,hehe.
owh,alah skng ni ade teknologi.
lampu ade,boleh je.
kalau kite nak,mesti ade care kan?
:D
izzati said…
owh,
nnt sy suggestkan pd pos malaysia utk buat 24 7..hehe..
ye.kalo kite nk pasti ada cara..
suddenly thats sound nice to me..hehe
Encik Jurassic said…
hehe,see~
phrase tu mmg sounds nice to eberyone~
kalau kite nak mesti ade care kan?
:D
izzati said…
kalau kita nak memang akan ada cara..
a new quote for today..hehe
Encik Jurassic said…
hahaha~
nampaknye anda sudah mula membiasakan diri dengan phrase itu?
izzati said…
itula..dh slalu dgr trus terbiasa..
haha..x pe bny die sedap
Encik Jurassic said…
yeah,bunyi pierre andre sebut memang sedap.
dah aa die sebut s cm gedik je,hahah~
izzati said…
haha..bunyi mcm gedik tu mcmane kah?
slalu klakar kalo die sebut d..
Encik Jurassic said…
hmm,cmne ek?
usually org sebut r gedik kn.
aaa,cube search je kt youtube.
mesti ade punye.
s die sebut tu lain mcm sket.
mcm lidah tergenang air,hehe.
(cmne ek lidah tergenang air tu,sy pun tataw~)
izzati said…
haha..
okey nnt akan disearch di intnt.
lidah tergenang air?klakar nye bny nye..=)

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…