Skip to main content

nothing



rindunya nak menulis
tapi malangnya tak ada idea
dan kekangan masa

kalau boleh tiap hari nak tulis
tapi dengan ujian-ujian yang mendatang
peperiksaan akhir yang akan menjelma
penuhi undangan open house
belajar untuk ujian
gantikan waktu tidur yang tak menentu
semuanya membuatkan keadaan huru-hara
perasaan kacau-bilau
masa dah tak menentu
tak tahu bila semua ini nak tamat

akhir-akhir ini aku semakin addicted membaca blog
rupanya ramai kawan-kawan dan senior yang mempunyai blog
terima ka
sih kerana kalian memberi aku inspirasi unruk menulis
memberi aku idea dan azam untuk kekal menjadi seorang blogger
tapi majoriti blogger menulis dalam bahasa ingge
ris
maaflah bahasa inggeris aku tak sebagus mana
hanya mampu melalut dalam bahasa melayu sahaja
kalau tak alamatnya penuhlah dengan kesalahan vocabulary dan grammar
menangis mrs.ivy,pn.haniza,pn.norizah dan pn.amesah baca nanti
mungkin satu hari nanti akan aku belajar melalut dalam bahasa penjajah itu
akan aku pertingkatkan penguasaan bahasa-bahasa asing itu
mana tahu aku mampu melalut dalam bahasa mandarin juga

minggu dep
an masih harus menempuh ujian Pathology
dalam masa yang sama harus mula ulangkaji untuk peperiksaan
Ya A
llah,kuatkan semangat hambamu ini
jangan biarkan hambamu ini jatuh ditengah jalan
semoga aku tabah menempuh hari-hari yang mendatang

minggu ini adalah minggu kecewa
kecewa dengan ujian-ujian yang ditempuh
kecewa dengan diri sendiri yang tak mampu mendapat k
eputusan ujian setanding rakan-rakan yang lain
kecewa dengan perasaan sendiri yang
tak pandai mengawal emosi
tapi masih ingat lagi setiap perkara yang berlaku ada hikmah diseb
aliknya

harus study.perut kenyang,thanks shah.
later~~

m310254
0032




Comments

berus jamban said…
tiada idea?

mari membuat tag aku....

jenguk blog aku....

harap maklum....

terima kasih.....

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…