Skip to main content

garlic naan


my dinner a.k.a supper tonight is garlic naan
as usual after meeting or study at RGV we'll lepak-lepak di Restoran Hakim kegemaran semua yang paling hampir dengan rumah kami
actually,bila duduk ramai-ramai macam-macam cerita keluar
but tadi first time mencuba garlic naan
not so bad lah.haha

btw,finally dapat juga makan Duran Duran
my favourite donut di Big Apple
hari ini makanan yang dimakan semuanya meninggalkan bau yang sangat kuat
daripada durian sehinggalah ke garlic
tapi semuanya sedap tau.harus dicuba!

malam ini aku mahu berusaha siapkan assignment mr.tommy
owh.banyaknya kerja
tapi jangan risau wahai blog
aku tak akan lupakan kamu dan aku sayang kamu lebih lagi

dan aku dah lama tak rasa lega macam petang tadi
i need somebody to talk
and malam ini aku rasa seronok walaupun tak ada apa yang pelik pun
yang penting aku dapat cakap dengan azneeza md.nayi
rindunya sama kamu!

kawan-kawan,
selamat menyiapkan assignment Mr.Tommy!



Comments

Anonymous said…
me nazeera
Anonymous said…
me nazeera
Anonymous said…
izzatizaki
have u tried GHEE TOSAI..?
u shud try..
i miss it sooo much..!

heheh

btw, i havent try garlic naan..?
sedap ker,,?

wel hmm lagi satu my faves..

cheese naan served with tandoori chickenn

wuuuuaaaaa..!
rindu la weyyyy..!
izzati said…
nazeera,
never tried ghee tosai before.naan ni pun br nk berjinak2 cuba.
garlic naan cool mcm mkn garlic bun or garlic toast jugaklah.

yeah,just tried cheese naan a few days a go and its great.
naz,balk mlaysia kita lepak mamak hentam naan!!
nazeera said…
omg! cant waitttt..!
wuuuaaa!
izzati said…
nazeera,

cptlah blk!bet tgu..:)
nazeera said…
betty,
aku da balik je
ko da reti makan GHEE TOSAI tau

hehehh
izzati said…
nazeera,
hehe.kalo ke mamak lg that'll be my order..
hehe..miss u sooo much..take care girl!!
inn said…
omigod betty..
now i realized..name ako bnyak gak ko mentioned dlm blog ko ni..terharu seh..padehal ako google name ako..n jumpe ko nye blog ni..hehe..miss u !!
izzati said…
inn,
tulah ko.sbnrnye blog ni pun x rmai yg tau.x de aku buat publisiti pasal blog ni pun.sape yg jmp tu jmp la.i really miss my friends la!
miss u too!!

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…