Skip to main content

butterscotch

haa..akhirnya dapat juga makan roti butterscotch kat shah alam ni.dah berapa bulan kat sini baru dapat jumpa,beli dan makan.rindunya bila tengok roti teringat dekat rumah.sesiapa yang tak pernah makan lagi silalah cuba.mesti hendak lagi.hari ini lagi sekali memang memenatkan.from 10 a.m till 10 p.m.i wish im a supergirl that will never feel tired or give up or anything else.tomorrow tak tahu lagi balik pukul berapa.tak apa lah bukan saya seorang sahaja yang penat.pasti ada lagi rakan-rakan lain yang lebih penat.

esok pagi ada ujian membaca mandarin.diikuti dengan kuiz antifungal dr.kala.sekarang saya harus study antifungal supaya tak terkial-kial hendak menjawab soalan esok.mandarin pun takut juga tapi tak apa,kita dahulukan antifungal.hehe.duibuqi laoshi!

btw,im still looking for suppliers untuk dedication for our dinner.tolonglah doakan dapat jumpa and confirmkan dengan supplier by this weekend.im very worried about it lah.ada sesiapa yang mahu ambil tempahan cupcakes dari kami dan tawarkan harga yang menarik?sila hubungi saya.terima kasih.

bermain futsal di dalam hujan.menyepak bola ke dinding batu.memang menarik dan dapat melepaskan 1% tekanan.maaflah kepada sesiapa yang kena marah hari ini.emosi kembali berkecamuk.mungkin disebabkan bebanan aktiviti dan kerinduan terhadap rumah yang kadang-kadang begitu tinggi.aku perlukan kamu untuk mendengar semua cerita-cerita aku.tapi tak ada alasan untuk kamu menghabiskan masa dengan aku.dan aku tak mahu susahkan kamu.

selamat malam kawan-kawan!



Comments

berus jamban said…
jauhnyeeee bongek dgn shah alam.......hahahahaha

aku nak tempah cupcakes boleh?
tak pernah makan lagi ni....
izzati said…
berus jamban,
cehh..ko gelakkan aku ye.xpe2..

tempahla cupcakes tp jauh sgt tu kalo nk delivery ke ohio state.hehe.
HABIHA69 said…
Salam Petang Jumaat izzati ittew...bussy lagi ker? anggaplah sebok itu sebahagian dri pengalaman hidup yang amat berharga....sebok yang mampu mendewasakan..... peh..main Futsal????

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…