Skip to main content

uhh.monday is coming

esok sudah hari isnin.
monday blues akan mula menyerang kerana isnin itu sendiri tidak pernah menarik.tidak adak kelas yang seronok melainkan test yang bakal ditempuhi.tidak ada aktiviti menarik melainkan hari bertemu pelanggan di menara saas.semuanya biasa sahaja seperti 7 minggu yang lepas.can i have something special tomorrow?

hari ini ahad.
dan seronok kerana dapat memasak.menyediakan cucur bawang dan ikan bilis untuk breakfast.i love to call it kodok bawang.tak kisahlah orang lain suka ke tak dengan nama itu.and mak,i finally made kuah kacang.im desperately want to eat ketupat and kuah kacang.so,nak tak nak kenalah buat sendiri.kalau ada sate pasti lebih sedap.and ketupat itu pun beli instant sahaja.dah makan-makan teringin pula nak ketupat daun palas tapi itu semua nafsu-nafsu yang tak patut dilayan.kalau ada yang mahu merasa kuah kacang itu silalah beri tahu sebelum habis sebab nanti saya malas mahu masak lagi.haha.

malam ini harus belajar marketing.
esok ada test kawan-kawan.jangan main-main lagi.
dan kepada sahabat kami,terima kasih kerana belanja kami makan.
semoga kamu benar-benar sembuh nanti ya.

i love you!

Comments

~fiOnAbEE~ said…
betttt..sedap nye kuah kacang!!
ak pon salu mengidam mkn nasi hempet n kuah kacang! sedapppp kan!! OMG!!!
n OMGIM!!! -->oh my god its monday!
*xskexskexske!!!*
T_T
izzati said…
fionabee,
masak la bee kuah kacang and bet dh lame gile x blk rmh..rndu gile my mum's cooking.
marilah kite same2 sukakan isnin!:P

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…