Skip to main content

random


Hello weekend. 

Having this little computer with me buat rasa nak menulis tu datang balik.
But this is totally random. Woke up on Saturday morning with mixed feelings. Just took few minutes after packed my bag for short trip with Nedhu. Pity her. Nak kejutkan bangun pagi ni pun tak sampai hati. Lumrah seorang junior doctor i think.

Random post. 
Random people.
Random idea.

Abah selalu pesan,
Dalam hidup kita tak akan dapat semua benda yang kita nak. We have to choose. We have to prioritize things. And kadang-kadang tak semua yang kita nak kita dapat.
People can be so beruntung, Alhamdulillah. 
Blessed with a happy family. Blessed with a good job. 
Tapi ada orang diuji Allah macam-macam. 

I'll always remind my little sister, Surah Al-Baqarah ayat 286. 
Allah tu Maha Mengetahui more than anyone. He is the creator sebab tu Dia tahu hambaNya. 
Dia tahu sejauh mana kemampuan hambaNya untuk menghadapj ujian dariNya. 
Senjata utama adalah doa. Dan setiap perancangan semua adalah daripadaNya. 

And for people who came in our life,
tak ada orang yang datang tanpa tujuan dalam hidup kita.
The one that I met on my way up to Gunung Kinabalu, we don't know each other but they taught me that life is not that easy for certain people. 
The one that I met at Pulau Sibuan, we don't know each other but they taught me that food is not cheap and they worked hard for it. 
The one that I met at hospital, we don't know each other but they taught me to appreciate everyone and everything in life as long as they are still alive. 

Definitely people will come and go. Definitely. 
Unless Allah said, he/she is the one for you and maybe you gonna spend the rest of your life till Jannah with them. InsyAllah.
But still if dah sampai ajal, semua orang pun akan pergi juga kan?

Ada masa itu bukan ceritanya. 
Ada masa orang itu datang dan pergi.
Kalau tak lama, sekejap. Kalau tak sekejap, lama. 

It depends on you how to cope with that situation. Like they said 'how to mend a broken heart'.
But don't be not so clever dengan all those suicidal ideas.

If you want to cry, go ahead. Find someone to talk and then cry. 
Jangan nangis dalam tandas sebab banyak syaitan dekat situ. So totally not a good idea.
Especially bawah shower. Someone laughed at me when I mentioned this idea. 
Get a good night sleep. 
Wake up and make a decision. 

Semua pun berbalik pada diri sendiri. Kita yang menjadikan keadaan macam ini.
Maka kita bertanggungjawab terhadap diri sendiri.
Kalau pun nak salah kan orang lain, siapa?

Ingat dalam hati. Allah sentiasa ada. Keluarga sentiasa ada. 
Berdoalah insyAllah ada penyelesaian.
Kembali pada Allah. Dia Maha Mendengar Maha Mengasihani. 
It took me two hours to decide. Days to move on.
Maybe you need more than that. Give yourself a break from all these tiny little things.
Banyak lagi major things for you to do. For you to think.

Kak Ros told me,
"Ada orang kena rasa kehilangan, baru dia belajar menghargai" 
Mungkin Allah jauhkan kita daripada seseorang, supaya kita hargai orang lain disekeliling kita. Siapa tahu kan? Kalau dah jodoh tak ke mana tu. Nanti dia datang balik, insyAllah. 
Lambat ke cepat ke kita serahkan pada Allah. 

Siapa tak peningkan bila orang asyik tanya bila nak kahwin?
Senyum. 



Lots of love,
izzati










Comments

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…