Skip to main content

akhirnya

hari ni genap umur aku 19thn.
baru 19 muda lagi.
bak kata jaja tak boleh pergi clubbing lagi.

maaflah dah lama tak menulis kat sini.
masa tak mengizinkan.
banyak benda yang nak ditulis tapi.
banyak halangan.

19 tahun.
banyak benda yang nak dicapai tahun ini.
lepas ini buat entry untuk wishlist.
harap-harap tercapai.
shahir kata dah sampai masa cari pasangan.haha.
perlu ke dimasukkan dalam senarai?

jadual peperiksaan dah keluar.
owh nampaknya gabungan PNS dan Pathology tak terlalu baik.
begitu juga dengan Mandarin dan CTU.
masa harus dibahagi dengan bijak.

hari ni nak buat cheese cake.
ada yang berminat?
datangla ke bongek.
tak payah naik
sampan atau helikopter.
jalan kaki pun sampai.

sambutan hari lahir dirumah pasti tak sama seperti kanak-kanak dulu.
indahnya waktu kecil.kek.belon.hadiah.
dunia penuh dengan warna-warni.
sekarang penuh dengan huru-hara.masalah.

seikhlasnya,
sekarang sedang rindu sama seseorang.
bukan pada orangnya.tapi
pada perangai dan kata-katanya.
tapi
tak boleh terus begini.
bahaya!

masa akan dicuri lagi untuk menulis.
bukan senang dapat peluang untuk duduk depan komputer.


lantai tak sapu lagi.nanti mak bising.
later~~
fajarharapan
1143




Comments

~fiOnAbEE~ said…
bettt!!!! at last..jumpe gak ur blog..hehhe..bet! so-so-so soryyy! kre kering gler..tu sen pon tarak!
so,here's a wish for you~
happy-happy 19th birthday to you!!!
may ALLAH bless you with luck,joy n success throughout the year.
*biiiiiiiiiig hugggggsssssss*

muax!
-xoxo-
izzati said…
hehe..
thanx bee..
kumpul duet raya t.up ek..
u still use the old num is it?
setia dgn ur yellow manek?hehe
beeeeeeeeee said…
yupp2..I WILL FOLLOW U!
hihi~
Asak said…
Uit..
Hepi beshday ye?
Da tue da ko..
19?
Da boleh isap rokok tu..
Tapi jgn isap plak..
Keh3..
izzati said…
hehe..
tq2..mane ade tua mude lg ah tu 19..
eh,dh bole hisap rokok ke?
x leh hisap ah nanti hbs braces aku jd kuning..haha

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…