Skip to main content

esok hari ISNIN

disebabkan esok hari isnin maka aku harus pulang ke shah alam
owh sekejapnya duduk di rumah
bila lah nak merasa duduk lama-lama di rumah
balik kampung selalu
makan sedap selalu


ada sesiapa hendak teman aku balik ke shah alam
pasti aku kebosanan nanti
harap minggu ini berjalan dengan baik
moga apa yang dirancang dapat dijalankan
apa yang rakan lain buat di rumah ya?
cemburunya sama mereka


kelmarin ke Cameroh Highland dan UTP
panasnya UTP itu
ingatkan shah alam dah cukup panas
rupanya tronoh lebih panas rupanya
hujan menemani sepanjang perjalanan ke atas bukit itu
Alhamdulillah kami selamat naik dan selamat juga turun dari puncak bukit itu hari ini


dengan suhu 21.6 darjah ketika kami turun tadi
pasti tak dapat melawan kesejukan rakan-rakan di luar negara sana yang mungkin ada mencecah 1 atau 2 darjah celcius
tapi itu pun dah cukup membuatkan aku malas keluar dari selimut.apatah lagi mahu keluar berjalan-jalan


malam ini mahu mimpi yang indah
mimpikan katak pun jadilah.haha.
hujan baru berhenti
memang sesuai untuk tidur.
selepas esok aku tak akan bawa pulang komputer riba ke shah alam.maka aku tak akan menulis di blog ini
aku tak akan balas apa-apa komen di friendster mahupun facebook.jika ada apa-apa urusan sila hubungi aku melalui telefon bimbit atau telefon rumah shah alam jika tahu nombornya.kerjasama anda amat dihargai.



aku tak mahu sakit sehingga semua urusan aku selesai.
semoga semua orang sihat selalu.
jangan bermain hujan.




farhan jangan main hujan.demam.
later~~



fajarharapan
2237









Comments

izzahismail said…
mimpikan katak?
ok jgak sbnrnye.
teingat cter bout putera katak time kecik2 dulu.
hehe
izzati said…
izzahismail,

tulah dulu kecik2 selalu dgr cerita putera katak.
tp dah besar2 ni x de org nk citer lg..hehe
david santos said…
Nice week for Malasian people!!!
Asak said…
oink2..
asal awal gile balek shah alam??
pelik2
Anonymous said…
how your trip to indonesia
izzati said…
david santos,
yeah every week is a nice week..have to enjoy our life.:)


asak,
byk aktiviti maka harus pulang ke shah alam awal..
tp jgn risau skrg dah balik ke kg halaman semula.
rindu nye..hehe :)


anonymous,
my trip was amazing!!
i will write later bout it..
alot of things to say bout my trip and the p2lx camp..

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…