Skip to main content

hikayat si tujuh

cik fionabee telah tag aku semalam
maka hari ini aku akan menyiapkannya
cik fionabee telah menjadi teman satu dorm aku selama 3 tahun
teman sekelas adalah 3 tahun juga rasanya

mari lihat perihal 7 jawapan
anda mestilah JUJUR,AMANAH,IKHLAS,SOPAN SANTUN dan BERPEGANG PADA PRINSIP(am I?)


1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda

ketinggian melebihi 153cm
tidak kisah kalau perlu buat kerja rumah
tidak kisah tinggal di kampung
bukan seorang yang panas baran
suka makan spaghetti
pandai ikat tali kasut
belajar memahami dan menerima


2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

haha.sampai 7 orang?tak boleh letak nama di sini terlalu peribadi.maka kesimpulannya seperti di bawah:
3 orang di MOZAC
2 orang di UiTM
1 orang senior
1 orang teman pena

haha.ini semua mainan semata-mata.zaman kanak-kanak yang indah.


3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

rasa diri manusia paling bertuah
gembira tak terkata
tak tahu nak cakap apa
berbelah bagi
syak wasangka
terharu
nak beritahu satu dunia


4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

zoo
Perth
sungai
Jepun
ibu pejabat NASA,Washington DC
Dataran Merdeka
pantai peranginan


5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan kepada pasangan anda


jam tangan
set penjagaan diri
kasut
handkerchief
pen
cincin
tiket


6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

if i were a boy-beyonce
fall for you-secondhand serenade
cobalah untuk setia-kris dayanti
dan sebenarnya-yuna
live your life-rihanna ft t.i
i hate this part-PCD
tanpa-sixth sense

tapi yang pasti aku tak akan nyanyi untuk siapa pun apa-apa lagu.kalau berlaku pasti aku mabuk waktu itu.haha

7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka membuat perihal 7 ini.mereka mesti diberitahu akan perihal ini.

zulfahmi
wahidahzakaria
kamal
afdhal
radhiatulmardhiyah
ameirulazraie
izzahismail



selesai sudah tugasan ini.mari belajar PNS.
later~~


m310254
1211









Comments

berus jamban said…
tak mau...tak mau...tak mau
(sambil menghentak kaki)
hahahaha
izzahismail said…
will do that soon ;)
mardhiyah said…
waaaaaaaa.. susaaahnyeee tag kali niiii.. *hentak kaki jugak* hahahahhaha
izzati said…
berus jamban,

hentak kaki smpai esok pun kene buat gak..
aku x peduli..haha..:D


izzahismail,
thanks and happy holiday!


mardhiyah,
study arab dgn pns dlu br jwb tag..hehe
~fiOnAbEE~ said…
ibu pejabat NASA bet? hahaha..romantik giler tpt! heheheh
izzati said…
fionabee,

kalau boleh nk gi bulan trus tp takut x smpai je nanti..hehe
berus jamban said…
yes...boleh buat persatuan menghentak kaki ni...
mardhiyah said…
hentaaaakk..hentakkk kaki!.. satu dua satu dua satu dua hehe... takotnye exam pns :S
izzati said…
berus jamban,

silakan...:)



mardhiyah,
wah komander mardhiyah dh bersuara..haha
pns yg sguh scaryyyy...

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…