Thursday, February 18, 2010

CNY break


hello there.

masih bercuti di rumah?atau sudah kembali ke kelas?
dan untuk menjeleskan anda di kampus saya masih bercuti dan dengan gembiranya menghabiskan masa di rumah.bukan selalu duduk di rumah lama-lama okay.dan cuti kali ini dengan pelikny tak ke mana-mana.sangat baik duduk kat rumah berkhidmat untuk keluarga jadi pemandu setia.dan keputusan yang bagus adalah kerja rumah saya separuh sudah selesai dan malam ini akan cuba menyiapkan chapter 1 proposal untuk research.2 jam bersapau menunggu kereta viva untuk diservis telah mendatangkan beberapa idea untuk menyiapkan introduction.tetapi bila sampai rumah terus rasa malas.ini izzati yang sebenar masih kaya dengan rasa malas.

semalam terkejut melihat gambar teman sekelas yang bertunang.inilah dunia facebook penuh dengan kejutan dan kaya dengan pemberitahuan.walau hendak sorok sekali mana pun mesti orang tahu kalau ada di facebook.bijak sungguh kamu simpan rahsia.tapi kami tetap doakan semoga hubungan kamu berkekalan sehingga ke jinjang pelamin.siapa mahu doakan keruntuhan keluarga orang lain kan?

sabtu ini saya tak rasa hendak ke melaka.mungkin disebabkan ahad hendak pulang ke kampus dan membayangkan betapa ramainya orang di melaka.tak tahan mencari parking nanti.maafkan saya lah wahai kakak sekalian.

saya tahu kadang-kadang hati yang rindu kena di ajar menjadi tabah.kamu bacalah tulisan sahabat saya di sini.seronok.pasti.

semakin lama pasti ramai teman sekelas yang akan bertunang.berkahwin.dan saya serta rakan-rakan yang masih single akan bertanya bila pula giliran kita.walaupun mulut berkata tak apa kita muda lagi.tapi pasti terdetik di hati perasaan gusar dan kadang-kadang datang cemburu.insyAllah tahun hadapan saya bakal bergelar graduan.bak kata abah,pada umur 21 tahun saya akan tamat belajar.semata-mata kerana masih belum tiba hari lahir ke 22.semoga Allah permudahkan segalanya.

mungkin sehingga bila saya tak pasti akan sempat menulis di sini.semoga kamu semua dilindungi Allah selalu dan jaga diri.


1 comments:

eQeEn si rAma2! said...

rakan sekelas yg telah bertunang??
sape2??
mozacian??

 
template by suckmylolly.com