Skip to main content

CNY break


hello there.

masih bercuti di rumah?atau sudah kembali ke kelas?
dan untuk menjeleskan anda di kampus saya masih bercuti dan dengan gembiranya menghabiskan masa di rumah.bukan selalu duduk di rumah lama-lama okay.dan cuti kali ini dengan pelikny tak ke mana-mana.sangat baik duduk kat rumah berkhidmat untuk keluarga jadi pemandu setia.dan keputusan yang bagus adalah kerja rumah saya separuh sudah selesai dan malam ini akan cuba menyiapkan chapter 1 proposal untuk research.2 jam bersapau menunggu kereta viva untuk diservis telah mendatangkan beberapa idea untuk menyiapkan introduction.tetapi bila sampai rumah terus rasa malas.ini izzati yang sebenar masih kaya dengan rasa malas.

semalam terkejut melihat gambar teman sekelas yang bertunang.inilah dunia facebook penuh dengan kejutan dan kaya dengan pemberitahuan.walau hendak sorok sekali mana pun mesti orang tahu kalau ada di facebook.bijak sungguh kamu simpan rahsia.tapi kami tetap doakan semoga hubungan kamu berkekalan sehingga ke jinjang pelamin.siapa mahu doakan keruntuhan keluarga orang lain kan?

sabtu ini saya tak rasa hendak ke melaka.mungkin disebabkan ahad hendak pulang ke kampus dan membayangkan betapa ramainya orang di melaka.tak tahan mencari parking nanti.maafkan saya lah wahai kakak sekalian.

saya tahu kadang-kadang hati yang rindu kena di ajar menjadi tabah.kamu bacalah tulisan sahabat saya di sini.seronok.pasti.

semakin lama pasti ramai teman sekelas yang akan bertunang.berkahwin.dan saya serta rakan-rakan yang masih single akan bertanya bila pula giliran kita.walaupun mulut berkata tak apa kita muda lagi.tapi pasti terdetik di hati perasaan gusar dan kadang-kadang datang cemburu.insyAllah tahun hadapan saya bakal bergelar graduan.bak kata abah,pada umur 21 tahun saya akan tamat belajar.semata-mata kerana masih belum tiba hari lahir ke 22.semoga Allah permudahkan segalanya.

mungkin sehingga bila saya tak pasti akan sempat menulis di sini.semoga kamu semua dilindungi Allah selalu dan jaga diri.


Comments

eQeEn si rAma2! said…
rakan sekelas yg telah bertunang??
sape2??
mozacian??

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…