Skip to main content

Ili Nadirah and Classmates




hello everyone.

i have thousands of things to write here but i just don't feel like writing.
i need to talk to someone but yeah will just talk to myself and keep on blaming myself.fine.

my dear ili nadirah,
welcome new blogger.satu hari nanti kamu akan tahu blog tempat yang indah untuk membebel dan melepaskan marah sebab ini blog kamu.bukan blog orang lain.jadi saya pun nak letak gambar kita berdua lah sebagai membalas entry bergambar kamu itu.



pejam celik pejam pelik empat tahun dah kita kenal kan ili?dari saat kita satu group sampai ke saat yang kamu tertinggal kunci bilik waktu pergi tandas.sampai ke saat kita makan roti canai dekat mak alang dekat puncak alam.pergi ke pasar tani shah alam.you're the best! siapa tahu panjang umur kita kerja di hospital sama pula.insyAllah.



dear classmates,
empat tahun bersama (some of you dah kenal lima tahun) susah senang suka duka kita bersama.minta halal makan minum.maaf salah silap.tulus dari hati.diri ini bukan sempurna untuk penuhi hasrat semua.bukan sempurna untuk tidak mengata dan mengumpat.bukan terlalu sempurna untuk menjadi baik sebaik-baik umat.ada celanya sana-sini.ada menyakiti walau mungkin tidak sedari.ada yang membenci walau tidak diungkapi.minta dimaafi semua itu.

i shall start my journey back to puncak alam now.and will continue more posts with pictures later.mengubat hati lara.mencari penawar jiwa.take care people.


Comments

Mardhiyah said…
:'-) Thanks for being a good classmate, and a good friend, zati...
izzati said…
no worries mar.'ll miss you a lot!
zati. i ada tertinggal kunci bilik ke? bile ek? lupa. hahahaha.. apapun pun thankzx!! arp dapt sepital same ngan kamu! kite bleh bekerjasama. insya Allah.. YANG XPATOT 2 moga dijauhkan. pamkan? hahahahaha.. best glerk g paso tani!!! tapi xdapt pusing smua.. sedih2. all d best yang! ~dari francisca peter yang jauh dimata dekat di hati =)
izzati said…
ili,
ade2 tny cik fa dgn cik nak diorg mesti igt punye hehehe..yeah2 francisca nnt pnjg umor kite dtg btg kali pulak.kite nk g econsave!

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…