Skip to main content

Upah Penyusuan and My Shaza's Cookies


بسم الله الرحمن الرحيم

sementelah saya menunggu adik sayang buat medical check-up di KPJ Seremban ni lebih baik saya gunakan kesempatan yang ada untuk menulis sedikit tentang upah penyusuan sepertimana yang telah saya google dan saya fahami.

upah penyusuan ini secara ringkas ibarat nafkah yang harus bapa bayar kepada ibu yang telah menyusukan anaknya.kerana menjadi tanggungjawab seorang bapa untuk memberi makan minum kepada anak-anaknya.menurut Ayu Aima Yusuf dalam buku Penyusuan Susu Ibu Menurut Perspektif Islam terdapat beberapa kategori upah penyusuan dalam Islam.kerana saya telah bercadang untuk copy paste maka lebih baik jika dirujuk pada pautan seperti dibawah atau dapatkan buku tersebut di kedai buku berhampiran pintu rumah anda;



bukanlah saya menulis ini sebab saya sedang menyusukan anak tetapi sekadar ingin berkongsi kerana saya sendiri baru mengetahui istilah ini setelah 22 tahun bernafas di muka bumi Allah ini.ilmu yang ada tak akan pernah cukup dan tidak salah untuk kita kongsikan.

to little babies out there,be a good son and daughter.and a good muslim and muslimah.

and,
while waiting for my posting actually i plan to sell chocolate chip cookies but abah does not let me advertise it in facebook afraid i'll not be able to complete the order just in case i have to report duty before raya.so i did tweet about it but no response so why not try my luck in my dear blog today.insyAllah I can complete the order plus take note my chocolate chip is not that expensive.with RM 15(exclude postage fee) you can have about 100 pieces of cookies around 350gm.so take a look peeps!

   
My Shaza's Cookies



you can send me an email at izzati_ahz89@yahoo.com or you can text me at 017-6064601 or call me at 06-6855455 or find me at facebook Izzati Abdul Halim Zaki.

or if you wish to order cakes or muffins yeah I can bake too and post it using City-Link.just to kill my past time while waiting for my posting (actually I wish I don't have to work but I need money).

have a good day mate!


Comments

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…