Skip to main content

ahad pagi

malam tadi tidur dengan sungguh seronok dan lena dan awal juga.bahagia hidup
sudah lama tak tidur begitu
bangun pagi untuk sarapan
selepas itu tidur lagi sampai tengahari
memang tak senonoh perangai tapi dah mengantuk
mahu buat apa lagi


tapi malangnya tidur di pagi ahad telah didatangi mimpi yang sangat menakutkan
sehingga menganggu tidurku
panggilan telefon juga sekali lagi mengejutkan aku dari tidur
aduh banyaknya gangguan


owh
terima kasih kepada kawan-kawan yang datang semalam
seronok dapat jumpa kamu semua
ketawa bagai nak pecah perut
maaflah jika ada yang terkurang


pagi ini juga
aku dapat sesuatu yang menakjubkan
akhirnya apa yang aku cari selama ini berjaya ditemui
semoga dia gembira dengan hidup baru dia
jika rasa suatu hari nanti ingin jumpa kami kembali silalah dail sahaja nombor kami
sekurang-kurangnya kami masih ingat kamu lagi


aku akan pergi lagi untuk 3 hari yang akan datang
cuti ini aku penuhi dengan berjalan-jalan
walaupun memenatkan tapi seronok pergi ke tempat baru
sepatutnya sudah lama kami ke sana
tapi terlalu banyak halangan sehingga terpaksa ditangguhkan sehingga bertahun-tahun
akhirnya..


pulang nanti aku akan menerima keputusan peperiksaan
apalah agaknya nasib aku kali ini
belajarlah terima hakikat dengan redha
tabah.cekal.tawakal.




malam nanti sambung lagi.tampin.
later~~

fajarharapan
1622






Comments

izzahismail said…
good luck with ur result ;)
izzati said…
izzah,
thank you!
mardhiyah said…
zati, nk gi bercuti kt ner? waa besnyerr
izzati said…
mardhiyah,
zati nk ke sabah insyAllah pagi esok dengan family..mahu kirim ape2?msglah zati ye..

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…