Skip to main content

sekali lagi

malam tadi aku tidur awal
aku penat dan mengantuk
tambahan tak ada kerja untuk aku buat

alhamdulillah keputusan peperiksaan agak memuaskan
walaupun hasrat untuk masuk senarai penerima anugerah dekan masih gagal.tahun depan cuba lagi.
maka aku boleh tidur dengan tenang malam ini.

1.45 pagi
aku dikejutkan dari tidur
mak ngah sakit perut dan kita hendak ke seremban hantar dia
dalam masa yang sama aku juga sakit perut
aku tahu ini mesti masuk angin.sabar sahajalah.

2.45 pagi
kami berempat tinggal di kampung sementara mereka ke seremban
aku sempat bermain brain test kerana gagal untuk menyambung tidur aku yang terganggu
masih ada lagi teman yang belum tidur pada waktu begini

4.00 pagi
mereka pulang dari seremban
pasti tiada doktor pakar pagi-pagi ini
maka harus kembali mendapatkan penjelasan yang pakar nanti
kami pulang ke rumah semula
perut aku masih sakit.harap-harap tak melarat.

inilah aktiviti malam aku hari ini
banyak pengajaran aku dapat
jangan ponteng waktu makan
jangan selalu buat orang lain tunggu kita
it's not my intention to make you keep on waiting
learn how to wait cause you don't know
you might have to wait forever in your whole life
banyakkan bersabar.jangan ikut perasaan
pastikan tidur berkualiti.maka tak kisah lah walaupun sekejap tapi sangat puas hati.

aku agak tersentuh malam ini
aku tahu pasti hormon ini lagi
maka esok jika perancangan aku jadi
aku akan pergi membawa diri
ke mana?biarlah rahsia.
biarlah aku menjauh dari komputer ini
kalau ada benda penting pandai-pandai lah cari aku




kalau tak jadi,aku akan tetap di sini.
later~~

fajarharapan
0520


Comments

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…