Skip to main content

normal

hari ini hari lahir farhan.selamat hari tua!
hadiah yang dijanjikan tahun lepas kena tunggu tangguhkan dulu.
tunggu sahaja kemunculannya nanti.

minggu ini sangat sibuk.aku harap minggu depan semua akan kembali normal.aku penat kalau terus begini.semuanya harus disiapkan.banyak kerja yang datang tiba-tiba.kerja yang ada pun masih tak selesai lagi.aku perlukan kekuatan.

aku rasa orang rumah atas ini sungguh seronok bermain game sehingga kesan bunyi mereka boleh dengar sampai bawah.aku tak ada mood malam ini.semua orang keluar makanlah,keluar jalan-jalanlah.aku duduk rumah,tengok the parent trap dan sekarang menulis di blog ini.malam yang penat dan agak memeningkan.

seharusnya aku study malam ini.tapi aku rasa biarlah niat murni itu aku laksanakan pagi esok memandangkan kelas pukul 10.30.biar aku dapatkan tidur yang cukup dahulu untuk kelas pharmaceutical analysis esok pagi.

sentiasa ada konflik yang berlaku sehari-hari.i wish i don't have to face all these conflicts.'cause it's hard and tough and always make me weak and confius.to make it worse you have to keep it to yourself.but i know there is always a limit to keep everything inside me.i can't imagine what will happen to me once the limit is over.

tired and sleepy.lebih baik terus tidur sebelum mata ini tidak mengantuk kembali.
jika kamu tidak sihat,saya doakan supaya cepat sembuh
jika kamu mengantuk,saya cadangkan supaya tidur
jika kamu bosan,saya cadangkan supaya keluar berjalan-jalan
jika kamu lapar,saya minta kamu keluar mencari makan
jika kamu dahaga,saya pastikan kamu minum air secukupnya

Comments

eQeEn si rAma2! said…
bet..
heyho~
hahahaha..
study2~
izzati said…
eqeen,

malasnya mahu study2..tolongla bg smgt sket..huhu..take care girl!!
eQeEn si rAma2! said…
hehehe..rajen2 bet..
ko kan nak jadik pharmacist(ntah btol ntah tidak word aku ni)

hahaha :P
izzati said…
eqeen,
betul la pharmacist tu..
haha..malas nye la saya ni..
qeen amek ape kt utp?
eQeEn si rAma2! said…
hehehe..bet ni..
org da nak intern dah..
br nak tnye amek kat utp..
hahaha
amek ICT :P
izzati said…
eqeen,
dlu mati2 ingt qeen blaja kt usm..
x tau ah apsal..bile tgk2 blk kt utp rupenye..bile g intern?
eQeEn si rAma2! said…
hahaha
next sem br intern
dlm bulan 6..
hahaha
izzati said…
eqeen,
owh..selamat berintern la ye..hehe
bet nye praktikal lmbt lg..

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…