Skip to main content

a great Sunday

hari ini aku ke klang
the complicated klang.haha
at first i we thought the map looks so simple but unfortunately its not as simple as that.we have to call Kak Siti 2 times before we finally found the correct madrasah
thanks to Kak Siti although we never meet each other

while waiting for others,kami pun lepak-lepak di Old Town White Coffee
di tengah-tengah jalan kapar itu terselit sebuah kopitiam
seronok sungguh kami kerana jika tidak kami terpaksa pergi jauh untuk mencari sarapan.carefour pula pasti belum buka lagi jam 8 pagi.

pukul 9.20 kami kembali ke madrasah semula.
kalau tak salah namanya Darul Uloom Blossom Garden.
beberapa orang sukarelawan MERCY yang lain telah tiba di sana
disebabkan ini misi pertama kami,maka kami tidak begitu tahu apa yang patut dilakukan.nasib baik dr.dayana membuat "briefing" terlebih dahulu
dan rupanya kawasan itu ialah kawasan "refugees" dari Myanmar
dan mereka berdaftar dibawah UNHCR

seperti didalam surat,tugas sebagai pendaftar tidak begitu memenatkan
dan pesakit yang datang tidak begitu ramai kerana mereka tidak menghebahkan kedatangan pihak MERCY kepada orang-orang kampung
rakan-rakan yang lain bertugas dibahagian farmasi.
nasib baik database mereka sangat tersusun rapi mengikut abjad
sungguh memudahkan

menjelang tengahari pesakit semakin berkurangan
kami mula mengemas tetapi masih ada beberapa orang yang masuk
sehinggalah pesakit terakhir kami kelihatan begitu tidak bermaya
nenek itu mempunyai tekanan darah yang sangat tinggi beserta kandungan gula yang memang tinggi dalam darah
kami terpaksa menghantar beliau ke Hospital Klang untuk rawatan lanjut

makan tengahari di Nasi King cawangan Klang
kami membuat pesanan Nasi Paprik yang berbeza-beza
tetapi sungguh malang apabila nasi yang aku pesan tiba sangat lambat
sehingga aku terpaksa menyuruh mereka membungkusnya
tetapi air Ribena Soda tidak kurang hebatnya juga

tiba di rumah aku habiskan menonton Hana Yori Dango Final The Movie
haha.kelakar dan mendebarkan dan menarik.
sekarang masalah lapar aku kembali lagi
nasi tadi ada lagi harap ada selera untuk makan
kalau rajin nanti gambar-gambar akan diupload kemudian.

Comments

~fiOnAbEE~ said…
bet! hana yori dango mmg sangat seronok!!!!!! da tgk yg series?? lg-lg-lg bes!!! im in love with hanazawa rui~ cumil kan? hihi ^^
izzati said…
fionabee,
dah khatam dah series die..
nk tgk lg skali x de masa laa..
yup2 hanazawa rui cute gile..
kalo la ade org melayu mcm tu..
my friends sdg menonton hana yori dango version korea but they said japanese version still the best although the hero lg hensem la..
Mardhiyah said…
hahah mst laaaa hero die lg ensem!! jun matsumoto maaa.. tsukasa!! cair cair...
izzati said…
mardhiyah,
ada yg mengikuti rupanya cerita tu..zati x sempat pun nk tgk lg..hehe

Popular posts from this blog

Winter in Tokyo

Assalamualaikum. Hai there, it has been so long I did not write here. Probably will try to write more frequent this year. (konon azam tahun baru)
We just came back from Tokyo. Not really that baru. 10 days ago and we think that I should write about this trip. In case anyone out there need references on how we survived our trip for nine days.
But, let me tell you something. 1. I am going to write in bahasa rojak (if you feel annoyed reading it please do not read from the start). Well, I saw some netizens commented on FB post bout how someone tulis post pasal "OPAH" using bahasa rojak which I think it is just another desperate attention seekers tactic.
2. This is NOT "You can survive Tokyo under RM 1000" or "Visit Japan for budget only RM300". We do not restrict our budget at all. The cost is not really cheap but we tried our best to minimize the budget. 
So, here you go....
Flight ticket One fine day, my housemate said she wants to go somewhere cold to cel…

You go girl!

hai there!
it has been so long I did not post anything. I did wrote something but I did not post it. too many things happened. I'm getting older. not only me, you also right?
2016 gonna leave us in few months time. my boss favorite question is, "what  have you achieved this year, Izzati?" apparently, I'm still cracking my head for an answer at least to his question this year.
honestly, I never imagine that I'm gonna be here today. never imagine myself in Sabah for FOUR years. freaking FOUR years! I survived staying 1013 miles away from my parents. despite you know I flew back almost once a month. up to a point people are wondering if I got boyfriend back in Semenanjung. its more than a boyfriend. its my parents! its another long story. need to dedicate one whole post to summarize my 4 years in Sabah.
you know what,  things happen unexpectedly. once I had a very bad heartbroken. I put too much hope in someone. it took me so long till I can completely move on. Libra is very loy…

pesan abah

abah selalu pesan pada kami adik-beradik, dalam hidup ini kita tak akan dapat semua benda ada benda kita kena korbankan untuk dapat yang lain
betul abah. menginjak umur hampir 30 (oh, exaggerate saja), macam-macam ragam manusia boleh nampak. duduk jauh 1013 batu daripada keluarga, siapa sangka hampir 4 tahun dah dekat sini. tengok orang pergi jalan, terus jadi macam budak kecik mengadu dekat abah. dan abah as usual, trying hard to calm me down. "ada benda yang orang tu tak buat, tapi angah buat. sebab tu dia boleh pergi jalan tapi angah tak" too bad future husband. abah already put a higher level of my expectations to men in my heart.
dengan jujur, I spend most of my salary for flight tickets. kan dulu pernah saya coretkan, kalau balik setiap bulan boleh buat mak abah happy, saya akan buat.  bahkan kalau setiap minggu pun mungkin saya sanggup. syurga saya masih lagi di bawah tapak kaki mak. balancing life between work and family is important. I'm learning a lot of things here. to be ind…