Sunday, January 25, 2009

a great Sunday

hari ini aku ke klang
the complicated klang.haha
at first i we thought the map looks so simple but unfortunately its not as simple as that.we have to call Kak Siti 2 times before we finally found the correct madrasah
thanks to Kak Siti although we never meet each other

while waiting for others,kami pun lepak-lepak di Old Town White Coffee
di tengah-tengah jalan kapar itu terselit sebuah kopitiam
seronok sungguh kami kerana jika tidak kami terpaksa pergi jauh untuk mencari sarapan.carefour pula pasti belum buka lagi jam 8 pagi.

pukul 9.20 kami kembali ke madrasah semula.
kalau tak salah namanya Darul Uloom Blossom Garden.
beberapa orang sukarelawan MERCY yang lain telah tiba di sana
disebabkan ini misi pertama kami,maka kami tidak begitu tahu apa yang patut dilakukan.nasib baik dr.dayana membuat "briefing" terlebih dahulu
dan rupanya kawasan itu ialah kawasan "refugees" dari Myanmar
dan mereka berdaftar dibawah UNHCR

seperti didalam surat,tugas sebagai pendaftar tidak begitu memenatkan
dan pesakit yang datang tidak begitu ramai kerana mereka tidak menghebahkan kedatangan pihak MERCY kepada orang-orang kampung
rakan-rakan yang lain bertugas dibahagian farmasi.
nasib baik database mereka sangat tersusun rapi mengikut abjad
sungguh memudahkan

menjelang tengahari pesakit semakin berkurangan
kami mula mengemas tetapi masih ada beberapa orang yang masuk
sehinggalah pesakit terakhir kami kelihatan begitu tidak bermaya
nenek itu mempunyai tekanan darah yang sangat tinggi beserta kandungan gula yang memang tinggi dalam darah
kami terpaksa menghantar beliau ke Hospital Klang untuk rawatan lanjut

makan tengahari di Nasi King cawangan Klang
kami membuat pesanan Nasi Paprik yang berbeza-beza
tetapi sungguh malang apabila nasi yang aku pesan tiba sangat lambat
sehingga aku terpaksa menyuruh mereka membungkusnya
tetapi air Ribena Soda tidak kurang hebatnya juga

tiba di rumah aku habiskan menonton Hana Yori Dango Final The Movie
haha.kelakar dan mendebarkan dan menarik.
sekarang masalah lapar aku kembali lagi
nasi tadi ada lagi harap ada selera untuk makan
kalau rajin nanti gambar-gambar akan diupload kemudian.

4 comments:

~fiOnAbEE~ said...

bet! hana yori dango mmg sangat seronok!!!!!! da tgk yg series?? lg-lg-lg bes!!! im in love with hanazawa rui~ cumil kan? hihi ^^

izzati said...

fionabee,
dah khatam dah series die..
nk tgk lg skali x de masa laa..
yup2 hanazawa rui cute gile..
kalo la ade org melayu mcm tu..
my friends sdg menonton hana yori dango version korea but they said japanese version still the best although the hero lg hensem la..

Mardhiyah said...

hahah mst laaaa hero die lg ensem!! jun matsumoto maaa.. tsukasa!! cair cair...

izzati said...

mardhiyah,
ada yg mengikuti rupanya cerita tu..zati x sempat pun nk tgk lg..hehe

 
template by suckmylolly.com